Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sám - apokalyptický denník

22. 03. 2020
0
0
184

Príbeh Tea Hurdlesa, mladíka, ktorý sa z prírody vracia k civilizácií aby zistil, že tá prestala existovať.

Čo sa stalo?

Toto je jeho denník.

Deň 3. (ukážka)         

Dnešný deň mi na pohode teda rozhodne nepridal. Ale po poriadku...

Včera som zaspal hneď ako som dopísal denník. Spal som ako zarezaný. Keď som ráno vstal, dom bol stále prázdny. Zobudil som sa s tiesnivým pocitom, nezvyknutý na takéto rána. Môj včerajší plán návštevy mesta sa dnes stal nevyhnutnosťou. Umyl som sa, obliekol, opravil defekt na bicykli a vyrazil som.

...

Mesto bolo úplne prázdne! Žiadni chodci, žiadna doprava, žiadny hluk. Hostince, ktoré sú inokedy preplnené ako kanále krysami, zívali prázdnotou.

...

Celé mesto som prešiel bicyklom asi trikrát. Budovy vyzerali byť opustené narýchlo, dvere do niektorých boli dokorán otvorené. Zopár áut stálo pri cestách, jedno rovno v strede križovatky. Bolo tu ticho – teraz ma však neupokojovalo, práve naopak. Ticho na niektorých miestach neveští nič dobré.

...

Prišiel som asi pred dvoma hodinami. Najedol som sa, aj keď mi príliš nechutilo. Chcelo sa mi plakať. Stále si opakujem, že všetko bude v poriadku a moja rodina je v bezpečí. Prosím, nech sú v bezpečí...

 

***Pre viac informácií sleduj www.facebook.com/samdennik***

 

***CELÝ DEŇ NÁJDEŠ V KNIHE***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru