Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nočné kino

26. 03. 2020
3
5
361
Autor
Bystroočko

Z každého rožku trošku

 

Nočné kino

 

     Sníva sa Vám? Mne sa sníva každú noc. Dokonca aj keď si dám víkendovú poobednú siestu.

 

     Nedávno som musela stráviť nejaký čas v nemocnici. Starostlivosť bola výborná. Sestričky aj lekári príjemní. Prvú noc v nemocnici som celú vystavovala nové platové dekréty    s desať percentným zvýšením základných platov a osobného ohodnotenia zdravotníckych pracovníkov. Moja profesionálna deformácia. S týmito záležitosťami pracujem. Tiež sa hovorí, že spánok je očista. Človek oslobodený od vonkajších vplyvov nachádza riešenia      a objasňujú sa mu súvislosti.

 

     Niekedy, keď pozerám televíziu, prepadne ma pocit, že mi kradne dušu. Pozerám sa na osudy druhých ľudí, bavím sa na druhých, cestujem s druhými. Vždy si potom spomeniem, že keď v Amerike začali bieli ľudia fotografovať Indiánov, títo sa bránili. Mali predstavu, že im fotografia ukradne dušu. My sme pokročili, ešte ďalej,  k pohyblivým obrázkom.

 

     Večer  sa teším na „moje“ nočné kino. Vždy som zvedavá, čo si moje podvedomie z celodenného humbuku vyberie k spracovaniu.

    

      Dobrú noc!

 

                                                                                              

 

 

 

2006

 

 

 

 

 

 


5 názorů

Karla9
26. 03. 2020
Dát tip

Přidávám se do klubu snílků. Každý večer se těším na svůj druhý svět, často bývá lepší, než ten skutečný. Sen je lepší, než noční kino, nejsou to cizí filmy* 


Andělka1
26. 03. 2020
Dát tip

Mám každou noc nočí kino nyní a barevné. A jsem vždy zvědavá, co to zase bude...


Andělka1
26. 03. 2020
Dát tip

KDYŽ JSEM ČETLA ROZHOVOR S JEDNÍM MACHREM -  DOKTOREM, CO MÁ 6 DĚTÍ, ŽENA JSE S NIMI DOMA - A MÁ CO DĚLAT, ABY JE UŽIVIL..!!??Bylo mi fakt smutno.


přidat doktorům? pěkný sen...:o)


přidat doktorům? pěkný sen...:o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru