Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska v časoch korony

28. 03. 2020
13
11
735

od dcéry, bez úprav

ahojte dievčatá,

ako prežívate tieto apokalyptické časy? ja som bola celý tento týždeň na Vlčáku, tak som tu v tejto jarnej prírode aj na chvíľu zabudla, čo sa nám to tu deje..
 
včera sa u nás náhodou..postupne zišlo 10 ľudí..myslím, že to už je asi zakázaný počet :)
niektorí sú zavretí doma s deťmi a potrebovali sa vyvenčiť, niektorí majú home office, ochranári môžu konečne pracovať v teréne a nie v kancelárii, atď..
 
niektorí prišli v rúškach.. niektorí zdravili od bránky, aby nedošlo ku kontaktu.. zdržiavali sa vonku..v bezpečných odstupoch.. niektorí išli na pasienok stavať ohradník..ja som zatiaľ navarila pre všetkých obed
 
vytiahla som stoly a stoličky pod hrušku..nachystala taniere..a keďže všetkým vonku vyhladlo, nesmelo si posadali jeden vedľa druhého a pustili sa do jedla..ako som dorábala druhé, pozerala som sa z okna ako si tam štebocú, jedia polievku..a hovorila som si, či nie je čerstvý vzduch, pohyb, slnko, vnútorná pohoda a radosť lepší bojovník proti vírusom, ako strach zavretý medzi 4 stenami.
 
Po obede, pri káve dobehla za mnou Veronka (5r.), ktorej tato je policajt (aj tak vyzerá :), sadla si mi na kolená, chytila ma za ruku a objala a začala mi niečo rozprávať o kozliatkach, tak som sa nesmelo pozrela na jej tata, či si môžeme takéto "porušenie" dovoliť.. (nakoľko táto rodinka prišla pôvodne v rúškach a mala som pocit, že dodržiavajú metrové rozostupy aj medzi sebou :D)
..ale tato vyzeral, že tiež na chvíľu zabudol, aké časy žijeme a vysvetľoval svojmu synovi, že vtáčik, ktorého počuje, nie je ďateľ, ale tesár..
..a tak som si užívala tieto okamihy lásky v časoch korony

11 názorů

áno, Iren, je to zlodej, mnohým rodinám skomplikoval život


Iren
13. 04. 2020
Dát tip

Gabi, vniesla si pokoj do môjho srdca. Videla som tú spoločnosť pod hruškou ako film. Ja celý čas chodím do práce, som tam celé dni, ako aj pred koronou, čiže profesne sa veľa nezmenilo. Osobný život - katastrofa. Už som ti písala, partner za hranicami, ktoré sú zatvorené. Nie sme deti, niečo vydržíme, ale náš spoločný čas, takú vzácnosť, nám vírus ukradol.


8hanka
30. 03. 2020
Dát tip Gora, gabi tá istá

láska je všade okolo nás, či v časoch vojny alebo teraz...

Vlčák je raj na zemi, za ťažkú robotu sa odmeňuje atmosférou, ktorú mestá nemajú šancu prežiť...vôbec sa nedivím, že sa tam ľudia zbiehajú nabrať síl, dobra, iných myšlienok, zabudnúť na pliagu, čo sa nám votrela úplne všade a naplnila nás obavami...byť Tebou, tak sa tam presťahujem:)

*****************


oleandr
30. 03. 2020
Dát tip

výstižné


Andělka1
28. 03. 2020
Dát tip gabi tá istá

Krásné, jarní...vzpomněla jsem si, jak i k nám na chalupu do  mého rodního domu a vsi - v době karlovarského festivalu se přihnalo více mladých ...a my jsme s mužem (on byl na to velmi šikovný, měl jen jednu ruku z úrazu v dětství)) navařili cca 100 i více tzv. vareniků, někdo by řekl pelmení , plněných šťouchanými brambory s cibulkou, polévané smetanou  a já desítky bramborových šišek s mákem jako zákusek...žádné grilování , oheň s buřtíky, grilování frčelo na festivalových párty, u nás nebyl gril. Spaní ve stanu a kde se dalo...DĚKUJI ZA VYVOLÁNÍ HEZKÉHO. 


Gora
28. 03. 2020
Dát tip gabi tá istá

Přesně...  je hezké být na vzduchu, pozorovat zvířata - my kupříkladu máme 4 čerstvá selátka... čas nezastavíme.


aleš-novák
28. 03. 2020
Dát tip gabi tá istá

ano...nemá se to přehánět...sluníčko léčí...


Kočkodan
28. 03. 2020
Dát tip gabi tá istá

Gabi, tak se ti tu roušku nakonec přece jen podařilo ušít a už zase budeš mít čas vyvěšovat nová dílka? ;-)


Evženie Brambůrková
28. 03. 2020
Dát tip gabi tá istá

Souhlasím s tebou. Každý, kdo by mohl být venku v přírodě, by tam měl být. Když jsem viděla sousedku, jak na své zahradě mluví se svou dcerou a mají na obličejích roušky, napadlo mne, že už lidem hrabe.


revírník
28. 03. 2020
Dát tip gabi tá istá

Je to bída, takto se přemáhat, ale musíme to vydržet. Bude líp.


Alegna
28. 03. 2020
Dát tip gabi tá istá

:-) idylka, přeju všem, abychom ji zase mohli brzy všichni bez výčitek prožívat


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru