Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

kácení smrku

30. 03. 2020
4
8
560
Autor
Crossfitter

kácení smrku

hurá prší jehličí

křičí mravenci


8 názorů

Crossfitter
12. 04. 2020
Dát tip

Pěkné ráno, Anadad. :), díky za komentář - myslím, že v těch jednotlivých variantách je rozdíl v momentech překapení. Moje haiku - na všem zlém je něco dobré, Mandragorovo je spíše - každá radost má nějakou svou oběť. Atmosféra sdělení je tedy úplně odlišná, byť v ní hrají stejní herci. 

Možná je moje verze až příliš jednoznačná v tom, že se mravenci radují z cizího neštěstí a budou mít z čeho stavět. To si u Mandragory budou muset více domyslet - jestli je to dobře nebo špatně nechám na čtenáři. Mandragora1 - díky za tvojí verzi, jak píšu výše - otevírá nové obzory, ačkoliv náladu považuji za odlišnou, jsem rád, že tento obraz nabízí více možností. O.Pasir - děkuji za komentář, i fajn je fajn :)


Mně se líbí víc původní autorova verze (fascinuje mne to důsledné, ale přitom přirozeně plynoucí dodržování schématu 5-7-5), bez toho hurá! je to neúplné... unylé.

Líbí , dík, A. 


O.Pasir
03. 04. 2020
Dát tip Crossfitter

fajn, ale verze Mandragora1 se mi líbí víc


Crossfitter
31. 03. 2020
Dát tip

Moc děkuji za komentáře a tipy, jsem rád, že báseň potěšila. Mějte krásný den! :) 


Josephina
31. 03. 2020
Dát tip

hurá, netopejr nakous a shodil ovoce!


úsměv a tip....*/**


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru