Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odvrácená strana Měsíce

04. 04. 2020
8
7
615
Autor
Danny

"Ve dne spí a v noci pracuje, samozřejmě," procedil skrze zuby pan Hawk, vůdce skupinky, která se probojovala do střeženého mrakodrapu.

Ten, jemuž tato slova byla určena, vstal překvapeně od svého počítače: "Ano, noc má pro mě lepší energetické vibrace. Co tu pohledáváte?"

"Vibrace... energie... to vaše takzvaně duchovní učení, ten směr, který jste založil - se svojí bezbožností si tu jistě mnete ruce, kolik lidí jste spletl a přivedl na špatnou cestu," pokračoval Hawk.

"Co se týče té bezbožnosti," reagoval oslovený, "moje představa Boha je prostě jiná než vaše, smiřte se s tím. Ale neodpověděl jste mi na moji otázku: co tady děláte s těmi zbraněmi? Bojím se nejhoršího..."

"Neberte si do své nevymáchané huby Boží jméno! Zrovna vy!" vykřikla jedna žena ze skupinky. Pokřižovala se. "A ano, jsme tu proto, abychom vás zabili. Vypracovali jsme dokonalý plán, jak se dostat do sídla vaší organizace..."

Muž u počítače stisknul tlačítko na svém stole.

"Ochranku nevolejte," zasmál se Hawk, "ti se už smaží v pekle!"

"Proč v pekle?" zeptal se ohrožený muž.

"Proč v pekle... proč v pekle... my nejsme členové vaší sekty, nás neoblbnete tou svojí komedií: dost bylo řečí! Střílím."

Hawk stisknul spoušť svojí pistole. "Tak... a Antikrist bude mrtev! Syn Pekla zemře!"

Zasažený muž se začal smát: "Taková vtipná záměna... to nemůže být pravda, že je lidstvo až tak blbé - ale co, vrátím se do své sféry. Pozoroval jsem vaše snažení, ale nemohl jsem zasáhnout. Celá milénia jsem mohl jenom přihlížet. Teprve až pozemští astronauti dospěli na měsíční povrch, mohl jsem se vtělit: a zkusit vám pomáhat."

"Pomáhat?" hlesnul Hawk.

"Ale že bude lidstvo tak blbé... a nepochopí mě..." muž, nyní již ležící na zemi, začal pomalu umírat... "a splete si vtělení Ďábla s vtělením nejvyšší inteligence Měsíce... to... jsem... věru... nečekal."

Měsíční avatar zemřel a jeho duše se vrátila do svého domova. Atentátníci se zoufale rozhlíželi jeden na druhého.


7 názorů

Alenakar
18. 11. 2021
Dát tip

Dnes vedle sebe existuje spousta skupinek, které si o sobě myslí, že jsou vševědocí, že znají odpovědi na všechny otázky a proto jim patří moc a vláda. Na internetu si může každý najít podobně smýšlejícího idiota a sdílet s ním "hluboké poznání". Ještěže je tu ale praktický život - ta džungle, ve které zvítězí jen ti nejsilnější.

Za feudalismu byl ale větší klid. Životní role byly rozdány už při narození a těch, kteří se tomu vzpírali, byla jen zanedbatelná hrstka. Učení o "trojím lidu" platilo stovky let. Demokracie vypustila z Pandořiny skříňky příšerné démony.                ...Tip. 


Danny
18. 11. 2021
Dát tip

avi


Pentlochnap
04. 06. 2020
Dát tip

Myšlenka je dobrá, moc dobrá. Jenomže provedení je ... jak to říct? Nedotažené. Zmatené. 

No hlavně závěr.


Entropia
09. 04. 2020
Dát tip

Měsíční inteligence - dle astrologie EQ :-)


lastgasp
07. 04. 2020
Dát tip

Dystopické vzrušení a pozdní lítost. Bezva.


Vtělení inteligence Měsíce, to je fakt super nápad. Jistě, je to krátké, nedomyšlené ale právě proto v tom spatřuji to kouzlo, protože víc než domyšlené, je to k zamyšlení.


Alegna
04. 04. 2020
Dát tip

Fantazie ti nechybí*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru