Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Potom

16. 04. 2020
10
13
740
Autor
Viviana Mori

to bude všechno? - památník?
v polici
mezi Jihem proti severu
a Malým lordem Fantleroyem
skoro ho nepřečtu
mám mlhu

bábovka tisíckrát spálená - ty víš
vzpomínám na Svárov
žáby ve skleníku
rybník kde plavu
s tátou ve stoje
držel mě - já kopala

ty žáby jsem milovala

-

kopu dodnes
nevidíš to

nechám si tvou zlatou slzu
luka neprodám - jsou taktéž moje
komíny vyčistím
spravím plot

přivedu vodu


a pak už jenom

cokoli


13 názorů

Josephina
23. 04. 2020
Dát tip

správně! proto tipuji!


Alegna
17. 04. 2020
Dát tip

pěkné a závěr to podtrhl -)


V pohodě, já vím, že zlé komentáře vypadají úplně jinak, ono to prostě jen nešťastně vyznělo a já ještě dnes vstávala s hlavou napůl v jiném světě, takže jsem nějak bádala nad tím, jak to celé pochopit. Tak jsem se holt musela nějak vyjádřit, abych spíš vybila sama sebe, to je celé. Ano, autorů je tu dost a velmi dobrých, sama to nestíhám, Písmák je pro mě i z ta léta, jejichž část jsem do něj spíš jen nakukovala, takové bludiště všeho možného. Tak v pohodě, ráda tě pod svým dílem (pokud nějaká budou, múza je velmi vrtkavá a je to s ní jak na houpačce) uvidím, a hlavně v klidu, dej si k tomu čaj a nohy na stůl. :) 


K3
17. 04. 2020
Dát tip

Asi si mě špatně pochopila, samozřejmě vkládej jak uznáš. Myslel jsem to tak, že je tady dost i jiných autorů a že, vzhledem k času, nestačím číst všechno co mě zajímá.. Samozřejmě to myslím na všechny autory i na všechny čtenáře. Tak nic ve zlém.


K3,   odpusť,  ale asi to v tomto případě,  narozdíl od jídla,  nechápu.  Tedy já chápu leccos,  třeba že někdo na moje věci nemá žaludek,  není to jeho žánr,  nelíbí se mu řádkování,  někdy přeslazený obsah,  délka,  obecně forma a kdo  ví co ještě, to já všechno beru.  Ale ještě jsem se nikdy nesetkala s tím,  že by někomu vadila četnost mého psaní,  kor někde,  kde se dá najít tolik jiných děl.  Vím,  že to nemyslíš zle,  ale toto mě opravdu zarazilo.  Obávám se ale,  že buď se rozhodneš mě číst i přes mou momentálně až nutkavou potřebu psát,   protože tě něco zaujme,  nebo zjistíš,  že je to se mnou na houby a číst mě nebudeš.  Je to strašně jednoduché :)  Ale pokud by to mělo být jen kvůli počtu děl,  pak chci i vědět,  v čem ti ta konkrétní díla přijdou špatná. Protože počet není argument,  ledaže bys operoval s tim kvantita -  kvalita a na mé tvorbě by se to podepsalo..., pak to chci vědět,  ale konkrétní výtky.   Kdybych třeba vydala tu sbírku,  jak je zmíněno výše LGarra,  tak bys tam určitě našel v krátkém čase třeba i několik desítek mých věcí.  Ok,  sbírku můžeš odložit,  něco z ní přečíst a zase odložit.  Tam tohle u nikoho řešit nebudeš. Zatím teda vydávat nic neplánuju.  Ale to stejné lze udělat i zde,  máme svobodnou volbu,  koho se rozhodneme přečíst   :)  Já jsem ráda,  když mě lidi čtou,  upřímně,  já strašně potřebuju být aspoň chvíli slyšena a vnímána,  ale proboha,  je to na Tobě.  Já opravdu nikoho nechci udusit svými slovy,  to,  že ti to nedá a čteš a pak už se ti jakási Viviana Mori zajídá,  bohužel v tomto ohledu není můj problém   promiň,  to nemá být útok.  

To nemá být podnět k hádce,  spíš diskuzi,  protože toto mě fakt zajímá.  Protože tys mi vlastně řekl,  že se vždycky dobrotivě přemůžeš mě přečíst,  přestože mě brzy budeš totálně přejedený.  To už by bylo snad lepší,  kdybys mi prostě napsal,  že to stojí za starou belu a odůvodnil. Já popravdě nevím,  jestli je tu nějaký limit,  kolik toho lze vložit třeba  za týden.  Ale zase až tak nechrchlim, abych to tu úplně zahltila :) 

Každopádně si vážím každého čtenáře,  jen teda nemám radost z toho,  že mi tu někteří umdlévají pod salvou mých slov. 

Jinak vše v dobrém.  


K3
16. 04. 2020
Dát tip

Ano, tak jsem to chtěl říct. I nejlepší jídlo časem omrzí a už ti není tak vzácné. Myslím to dobře.


no a pak že jsem marná...:-):-):-)


K3: Chrlím?  Jak to myslíš?  :)  Jen tady v této věci,  nebo obecně?  

Píšu teď dost,  to je pravda.  Za poslední dva měsíce jsem toho napsala snad víc,  než za poslední tři,  čtyři roky. To asi ta zmatená hlava a karanténa.   Tak díky,  že mě čteš!  Snad tě neunudím. 


K3
16. 04. 2020
Dát tip

Dost to chrlíš, ale nedá mi to nepřečíst.


Lidy,  sbírku nemám a donedávna jsem ji ani neplánovala.  Ale jednou možná,  až tato divná doba pomine.  Dala mi toho už teď hodně.  Děkuju. 

Blacksabbath,  díky,  hodně teď vzpomínám.  S tím fotoalbem jsi mě přivedla na zajímavý nápad. 


jako fotoalbum......list za listem............*/***


LGarra
16. 04. 2020
Dát tip

Máš už sbírku?? Tištěnou?? Protože to by bylo čtení... 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru