Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Filosofovo rande

30. 04. 2020
12
9
891
Autor
Danny

 

"Zaujal tě text inzerátu?" zeptal se Dušan. Líně srkal ze svého půllitru piva a pozoroval svoji společnici.

"Spíš ta fotka," usmála se ona.

"No nic, někdy se zhmotnění přání zas tak úplně nepodaří..." řekl Dušan spíše pro sebe, "normálně tam píšu to, co ženy chtějí slyšet, ale teď jsem se rozhodl jít trochu na dřeň. Neodradilo tě to?"

Pokrčila rameny.

Dušan si s úsměvem vybavil, jak tam napsal, že si kolem sebe vytváří svět a když mu čtenářka na inzerát neodpoví, přestane existovat. Zatím odpověděla jenom tahle slečna.

Ale nebudou přece mluvit pouze o tom inzerátu. To by rande skončilo na nějaké meta-úrovni a asi by to byla škoda. Bavili se o všem možném a pak ji zkusil chytit za ruku.

"Nezlob se," řekla, "ale představovala jsem si tě jinak. Už musím běžet."

"V pohodě," usmál se Dušan, "tak se měj, já tu ještě zůstanu."

Dívka se rozloučila. Odešla z restaurace. Zmizela, rozplynula se.


9 názorů

Lakrov
22. 05. 2020
Dát tip
Líbí se mi to, ale je toho na můj vkus málo na povídku a snad i na miniaturu. Je to spíš taková povedená předmluva, motto, prolog. Název je výstižný, autora zdravím. Tip.

Kytiii
20. 05. 2020
Dát tip

Přijde jen mě, že ta povídka je odbytá? Nebo ne - odbytá... ale byť je krátká, tak čas stojí a čtenář chce za svůj čas zážitek... příběh. Ne - nejsi můj typ - konec. 

J.


Inzeráty nikdy nefungují, ale já vlastně nevím, co funguje.

Povídka je hodně stručná, čehož si povšiml snad každý, ale já nevím, co více k ní napsat. Snad jen, že název mě dokázal zaujmout, vlastní text už tolik ne.


stromeček
05. 05. 2020
Dát tip

realita s lehkým nádechem sebemrskačství :-)


Danny
04. 05. 2020
Dát tip

ahoj, nominuji na PM za duben 2020


lastgasp
02. 05. 2020
Dát tip

Vedl mě název příběhu. Více detailů není nutno přidávat. Dany je mystik, chytrý, místo Dušana nechá rozplynout společnici.   


Hm... Takové, asi chápu myšlenku, ale... Asi mi tam něco chybí. Zaujala ji fotka? Jaká fotka? Jeho? Jak jinak si ho tedy představovala? Rozplynula se. Hezké, ale opravdu tam byla? Nebyla jen součáístí jeho vytvořeného světa? Prostě mi chybí spousta informací a nedokážu se s tím kvůli tomu popasovat. Omlouvám se.


Vika
30. 04. 2020
Dát tip

Pěkny, příběh


Gora
30. 04. 2020
Dát tip

Spíš smutné než humorné...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru