Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jeden zo slabších pokusov

Výběr: vk
01. 05. 2020
18
12
951
Autor
dark matters

 

 

a.

ani najnovší pokus nepriniesol

želaný výsledok

je však neskoro na analýzy

je potrebné

rýchlo sa vrátiť do hry

s novým elánom

keď svoje neúspechy porovnáme

s neúspechmi mytologických postáv

sme opäť na začiatku

vo dverách akéhokoľvek

sériovo vyrobeného domu

mohli by sme zájsť ešte ďalej

opísať zvuk telefónu

naslepo sa vrháme k slúchadlu

 

 

 

 

b.

fascinujú nás ich okrúhle oči

ich prirodzené pohyby

plné lásky k pohybu

a bezstarostnosť

pokúšame sa o interakciu

ktorá by neskončila fiaskom

hejno postupne zapĺňa

celú vodnú plochu

vrháme sa po jednom

zo slabších jedincov

 

 

 

 

 


12 názorů

vk
02. 05. 2020
Dát tip

fiasko, preventívna rezignácia, presne :-)

neviem, čo hlbšie by sa dalo dodať, vyzerá to také ľahké, a predsa to má grády

hejno?


lisabonska kava: bože, to som ja! pozdravujem!


dark matters: necital som to, ale viem, ze jedna polovicka je z revucej. cau revuca xP


Gora
01. 05. 2020
Dát tip

Obě něčím zajímavé, první "odkazem" na mytologii a zdánlivě odtažitým konstatováním podobných si světa běhů... druhá pro mne emocionálnější, kde hraje prim /možná/ nespatřené, neprožité, přesto toužebně vyhlížené:-)


atkij
01. 05. 2020
Dát tip

Líbí se mi část b., protože si ji čtu jako grotesku řečenou bez hnutí mimiky, něco na způsob podání Šlitra. Raději se neptám na vyústění vyobrazené situace. Nakonec by se z ní mohla stát jedna velká novinářská kachna.


Lisabonska kava: tak mi este napadlo Ked sme pri sexe v manzelstva tak nie si daleko Napisala som polku manzelskej poezie:) 


Lisabonska kava : vdaka za nazor a za zaujem Je fajn si precitat takuto dobre zdovodnenu poznamku Toto je taka vec ktoru je tazko posudit z autorskej perspektivy Takze vdaka za pohlad zvonka

A2a2a: Ten slabsi pokus - chcela som dat ze slabsi jedinec ale to sa mi zdalo take klise A pamatam si ako niekto raz pouzil ten vyraz na svoj vytvor: toto bude jeden z tych slabsich kusov Bavi ma ten ton neambicioznosti Alebo skor preventivnej rezignacie A neviem ako velmi je to vidiet ale asi uz dva roky je mojim motivom pri pisani uspech-neuspech. Takze aj v tomto kontexte som to dala takto. A vdaka ze si sa tu zastavil u mna


ale nie je to vobec zle, tusim sa to vola Styl - (ci poetika?). cela tvoja tvorba tu je tak dokonale konzistentna a tak priezracne cista a sterilna a to je to co ma nudi uz po par precitanych veciach..proste ta istota ze uz nevystreli kopyto... - ci som moc narocny? 


ked som si precital prve dve basne s najviac odporucaniami tak som bol ze wow, ale potom som si kukol aj ine a ono to je fsetko na jedno kopyto, uz po par basniach kuzlo tvojich textov opada a zovsednieva, a nakoniec moje nadsenie splaslo. remeselne dobre napisane, ale v kontexte vlastnej tvorby sa dajako tvoje texty rozvaria na jednotvarnu nudnu kasu...ako sex v manzelstve


a2a2a
01. 05. 2020
Dát tip

Druhá se mi líbí zejména v tom, že svůdně vede do lyrické náruče, abychom náhle vystřízlivěli.

První ovšem, věrná tvému stylu, také nepostrádá prostor pro vlastní zakotvení, pochválím výtečnou metaforu s mytologickými postavami.

Nevím, jak to myslíš s názvem, stejně to neřekneš, ale pokud má znamenat, že jde o opravdu jedny ze tvých slabších textů, pak já musím napsat, že jako příslušník majority, má dojem, že jsou ukázněnější, otevřenější a přesto mají kouzlo doznění.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru