Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Před rokem 3 000

11. 05. 2020
1
0
245
Autor
Rick Ropie

Před rokem 3000 

 

Vítejte v budoucnosti. Ano, možná se ptáte: „Jak sakra můžu číst něco z budoucnosti, když je rok 2020 ?!“. Odpověď je jednoduchá. To, co právě teď čtete je zpráva z roku 2997, tedy z vaší vzdálené, opravdu vzdálené budoucnosti. Neuvěřitelné co? Ale před tím, než se více ponoříte do tohoto dopisu, asi bych se měl představit. Jmenuji se Scott Blair, ale nejsem nejsem Američan a ani Brit, jsem pravděpodobně poslední Čech na naší planetě. Je mi 25 let a pracoval jsem jako opravář moderních strojů. Možná si myslíte, že je to dost nudná práce, ale opak je pravdou. Zde v daleké „budoucnosti” bylo hodně vymožeností, které však nejsou nerozbitné a musí tu být někdo, kdo by je opravil. Rukama mi prošlo opravdu hodně strojů, které měly sloužit na ledacos. Hodně strojů sloužilo k opravě různých budov.  Ale zanechme popisováním mé bývalé práce a raději se budeme zabývat něčím opravdu důležitým. Sedím tu v bunkru sám. Došlo mi jídlo pití a vlastně všechno co se v takovém bunkru dá vyplýtvat. Moc mi toho tady nenechali, takže jsem to vyplýtval poměrně rychle, ale co se dá dělat. Můj úkol je sepsat vše co nejpodrobněji co to jen jde. Nevíte, co si představit pod slovem „vše“? Má shrnout vše od roku 2100 do dnešního dne. Docela těžký úkol ne? Ne, pokud mám u sebe všechny záznamy důležitých událostí, co se za 900 let stali. Slovem “důležitý „, myslím věci, které opravdu ovlivnily život na Zemi anebo se nějakým způsobem týkají celého lidstva. Takže se zde nedočtete, kdo vyhrál mistrovství světa ve fotbale v roce 2666. Dostal jsem tento úkol od generála Cuviera, než padl v boji, takže ho hodláme respektovat. Asi se ptáte, v jakém boji? To vám řeknu, až na konci, poněvadž vám v tom nechci dělat guláš. Jo a nejsem Američan a ani Brit, jsem pravděpodobně poslední Čech.

 

 Hodně lidí si myslí, že budoucnost je, nebo spíš pro vás bude, světlá. Bude zde hodně vymožeností, které nám lidem zjednoduší bytí. Ano, to máte pravdu, ale to bude asi tak do roku 2700, celkem dlouhá doba blaha ne? V tomto roce se začne řešit „zastaralý” problém. Třikrát hádejte, co to asi tak bude? Že by problémy s ovzduším? Ne. Že by globální oteplování? Vedle. Že by problém s plasty? Ano! Trefa do černého! Takto „malý” problém dokázal zruinovat celý svět. Neboli spíše celý VODNÍ svět. Možná si říkáte „á vždyť se to řeší už teď,” ale to si ve vašem roce myslí skoro všichni. Všechno to začalo to zvětšením počtu mikro částeček plastů v oceánech. Pravděpodobně zase nějaká země porušovala zákony a plasty vyvážela do oceánu. Ve vašem roce se to snaží řešit sběrem, nebo nějakým čištěním oceánů, ale to bude trvat tak do roku 2100. Proč přesně 2100? Ukončené století se žádá nové vynálezy. V tomto roce přišli vědci s geniálním nápadem vytvořit mini robotky, kteří by pomohli při čištění. Ale to nevěděli, že se všechno může pokazit, ale nebudu předbíhat. Takže vědci v roce 2150 dokončili svou práci na mini robotech. Vytvořili geniální umělou inteligenci, která opravdu pomáhala čistit oceány. Zapomněli však na zásadní věc. Vodní živočichy. Jak víte, tak pokud takový živočich sežere mnoho těchto částeček může to pro něj být smrtelné, ale víte, co je vtipné? Ti mini roboti byly také z plastu. A copak se asi stalo, když je nějaký živočich sežral dostatek? Ano brzy uhynul. No tohoto jevu si lidstvo nevšimlo velmi brzy, tedy kolem roku 2680. Tak jelikož už nebylo dostatek věcí, které se pokazili tak se muselo stát i tohle. Vymřeli nám živočichové v oceánech a nejvyšší mocnosti se to snažili ututlat. Také se jim to podařilo, skoro nikdo nevěděl, že nám vymřeli. Asi se ptáte, co rybáři. No nejen že přišli o práci, ale měli zákaz mluvit o tom co viděli, o tom že už nežijí ryby v oceánech, pod hrozbou smrti. To ani já bych se neopovážil. Tak za prvé vyhynutí živočichů v mořích to bychom měli. Hrůza co? To ještě není to nejhorší. Takže jak už jsem zmiňoval, blaho a krása budoucnosti bude přibližně do roku 2700. Co bude potom? Invaze. Na Zemi se dostalo něco hrozného. Něco, s čím se člověk ještě nesetkal. Byla to věc, proti které neměl šanci. Ano byli to věci z vesmíru, ale ne takové roztomilé věcičky, jaké znáte z rodinných komedií. Tohle jsou kruté bestie. Ale abych nepředbíhal. Okolo roku 2925 se objevil záhadný objekt ve vesmíru. Směřoval k naší planetě. Nepochybně už měli stanovený cíl, jelikož letěli přímo k Zemi (to je pro mě novinka dočetl jsem se o tom v jednom z papírových záznamů). Myslím, že tady mám i jiný záznam v elektronické podobě, kde pracovník NASA popisuje toto hrůzné plavidlo. Zkusím vám ho sem nahrát.

 

Soubor: Neznámý objekt.doc

 

Nahrávání…

 

Nahrání 70%

 

Nahrávání selhalo

Název záznamu: Neznámý objekt                          Vytvořeno dne: 2.6. 2925

Zapisující: George Glover                                    Čas vytvoření: 20:56:57

 

Dnes ve 20:40:33 byl zaznamenán pohyb blízko oběžné dráhy Měsíce. Objekt, který se zde nachází nebyl nikdy předtím zaznamenán. Jedná se o plavidlo připomínající loď, přesněji parník. Ze střechy tohoto plavidla se tyčí dva velké výběžky připomínající komíny, avšak nic se z nich neline. Celé plavidlo je vytvořeno z neznámého materiálu, který však silně připomíná ocel. Loď není nijak svařená, nejsou vidět ani žádné šrouby či jiné součástky které by loď drželi pohromadě. Jako by loď byla vyrobena jako jeden celek. Níže pod „komíny“ můžeme vidět řadu oken, které mají nažloutlou barvu. Jsou zasazena do ocelové konstrukce neznámými kruhy, připomínajícím magnety. Průměr těchto kruhů je cca 5 m. Není známo, čím je plavidlo poháněno, jelikož nejsou vidět žádné trysky nebo něco jím podobné. Zajímavé je to, že v okne&+-/)(#&@$ -SOUBOR_NENAHRÁN- $++$-+#7@-$-++_ Zdá se, že +_+(($+@( cíl, jelikož se blíží přímoča($--&#+6-# k Zem:_&-4+-SOUBOR_NENAHRÁN &_+?)-&#&_+#(&;'+(

Dovolil jsem si upozor(-$;-_( nadřízen+-&;_

 

Název záznamu: Neznámý objekt                          Vytvořeno dne: 2.6. 2925

Zapisující: George Glover                                    Čas vytvoření: 20:56:57

 

Sakra. Zatraceně. Nenačetlo se to celé, to je vážně super. Nejlepší z toho všeho je to, že vám ani nemůžu říct co ten George v těch oknech viděl, protože to taky čtu poprvé, a také se mi to nechce načíst. Budu vám moct říci jen to co vím z televize a různých médií, ale je možnost, že tyto informace budou dosti zkreslené. Proto vám budu dohledávat informace v průběhu psaní. Do televize se žádné snímky této lodi nedostali. Myslím že záměrně, nechtěli vyvolat paniku. Nám všem obyčejným lidem bylo řečeno že se kolem Země mihl asteroid a že se nemáme čeho bát. Tak úplně nám nelhali, ale pořád je docela vtipné, jak dokázali hrůznou mimozemskou loď přetvořit do naprosto nepodstatného asteroidu, který se jen „mihl“ kolem Země. Mimozemská loď se stále přibližovala k Zemi a začala tajná operace MALZO. Podle všech dokumentů, které jsem doposud četl byl cíl operace spojit se s onou lodí a posádkou v ní. To se také podařilo a byl navázán kontakt přímo s „kapitánem” lodi. Ke vší smůle nerozuměl naší řeči, a tudíž se muselo vymyslet alternativní řešení, jak se s neznámou civilizací domluvit. NASA ihned začala vymýšlet nějaký způsob, avšak naši noví sousedé byly značně rychlejší. Hned po zhruba 10 dnech byla na Zem poslána zpráva v perfektní angličtině. Nikde není napsáno, jak dokázali napsat zprávu v angličtině, když ještě před 10 dny neuměli lidskou řeč, každopádně budeme počítat s tím že tato civilizace byla velice vyspělá. Dokonce vyspělejší než samotný člověk. To ovšem nechci zpochybňovat pracovníky NASA z neschopnosti, anebo celé lidstvo z toho že nedokázalo vytvořit stroj, nebo pomůcku, která by pomohla k dorozumívání mezi planetami. Lidstvo obdrželo zprávu v bezchybné angličtině, v které stálo:

 

Přeloženo do jazyka: Český

 

Dobrý den

Pravděpodobně jste o nás nikdy neslyšeli, za to my dobře víme, co jste zač. Dříve jsme přemýšleli o fyzickém kontaktu, ale rozmysleli jsme si to. Už vás pár století sledujeme, a to, jak bezohledně se chováte k vaší planetě, a i sobě samým je opravdu ohavné. To je důvod, proč jsme upustili od nápadu na bližší kontakt. Také jsme viděli, jak sami sebe vyhlazujete, za účelem získání území nebo moci. Důkazem nám jsou „Války“, jak to vy lidé nazýváte, které jste vedli už několikrát. Po poradě zjistíme, pokud akci provedeme nebo ne.

 

Docela smysluplná zpráva na existence, které nikdy nevkročili na povrch země, a tudíž nemohli slyšet ani větu v angličtině nebo v jiném jazyce který existuje, ne? Inu nejste jediní, koho tato zpráva zaskočila. Ale vás nejspíše také zaskočila věta: Důkazem nám jsou „Války“, jak to vy lidé nazýváte, které jste vedli už několikrát. Ve vašem roce by mě to taky překvapilo a pravděpodobně taky zděsilo.

Řeknu vám to na rovinu, nebudou jen 2 světové války. Bude jich daleko více. Bude jich 5. Naštěstí jsem o nich jen slyšel a neúčastnil se jich, ale z mnoha televizních dokumentů jsem se dozvěděl, že to byla opravdu hrůzná věc. Ty další dvě nebyly tak ničivé, ale ta třetí, ta byla ničivější než všechny čtyři dohromady. Byla to taková válka, které se bojíte i vy ve vašem roce. Jaderná. Tato katastrofa dokázala z planety Země vymazat ? Ameriky a ? Ruska. O Evropě raději ani nemluvím, jelikož ta se dnes nedá nazývat Evropou, ale jen neobyvatelnou částí pevniny. Pokud však dáváte pozor, tak jste si všimli, že jsem se nezmínil o Africe. Ve zkratce řečeno, z Afriky se stalo doslova peklo. Takové horko, jaké je tam ve vašem roce je těžká zima, oproti tomu, co je tam dnes za teploty. Poslední měření, které v Africe proběhlo, bylo uskutečněno v roce 2656. Neuvěříte mi to, ale v tu dobu tam bylo 74,5 °C. Lidé se pokoušeli zjistit proč se tam postupem času udělalo takové horko, ale neúspěšně. Takže ve zkratce řečeno, lidstvo vedlo válku i přes to, že nemělo kde být. Jaká logika, ale člověk udělá očividně vše, proto aby získal moc. To by mohlo být vše co by vás zaskočilo.

 

Poté co jsme obdrželi tuto zprávu jsme nevěděli, co si představit pod slovem „akce“, které ve zprávě naši noví sousedé použili. Proto jsme se připravili na nejhorší. Budou chtít zaútočit. Začala globální příprava na útok mimozemských bytostí. Všechny Země připravili své nejlepší zbraně a nejlepší vojáky. Konečně byla informována veřejnost, jelikož toto už se utajit nedalo. Hodně lidí emigrovalo z měst do menších osad, či vesnic, protože si mysleli že to tam bude bezpečnější.

 

Když bylo vše připraveno čekalo se na to, jestli mimozemská civilizace něco podnikne. Toto čekání bylo celkem dlouhé. Nevím, jestli nás chtěli podusit v nevědomí, nebo si jen s rozhodováním, o tom, jestli nás zničí nebo ne, dávali na čas. Každopádně toto čekání trvalo 2 roky. Po této „pauzičce“ jsme dostali další zprávu. Nebyla ani nijak dlouhá, ale dokázala vyděsit celé lidstvo. Zněla takto:

 

Dobrý den,

 

Po poradě jsme došli k závěru, že akci provedeme. Tímto vás prosíme o to, abyste nekladli odpor.

 

Nikdo na světě nevěděl, co si má pod slovem „akce“ představit, ale jelikož nás poprosili o to abychom nekladli odpor, vydedukovali jsme, že s námi nechtějí udělat nic dobrého. Armády všech zemí, které ještě existovali, se daly do pozoru a čekali na jakýkoliv náznak útoku. Nic se však nestalo. Žádná loď nebyla seslána na Zem, žádný podezřelý objekt nebyl nikde spatřen, žádný podezřelý člověk nebyl zachycen. Prostě nic. Napětí se zvětšilo až když se objevil zajímavý případ, který vyšetřovala policie. Rodina, která bydlela jižně od Novomoskovsku, se náhle ztratila. Zjistili to příbuzní, kteří nemohli ani jednoho člena zastihnout na telefonu ani pomocí jiných komunikačních přístrojů. Když jeli podívat, jestli se jim něco nestalo, čekal je obrovský šok. Rodina ve svém domě nebyla. A nebyli tady ani známky toho že by jeli na neoznámený výlet. Vše bylo na svém místě a nebyly zde ani známky po boji. Neváhali a hned zavolali. Opravdu tady nebylo nic zvláštního. Případ byl uzavřen jako nevyřešený případ.

 

Jak se časem ukázalo, tento případ nebyl ojedinělý. Po pár měsících se tato podivná událost stala na druhé straně světa. V Americe. Lidé po celém světě se báli, že podobné zmizení může postihnout i je. A to byla chyba. Propukla panika. Nikdo nevěděl, kam utéct. Nebylo kam, jelikož nepřítel byl ve vesmíru. Lidé začali mizet čím dál tím rychleji. Z amatérského záběru z kamery, která byla nalezena na místě už několikátého zmizení, se policie dozvěděla že tato zmizení mají na svědomí naši nepřátelé. Na videu jsme mohli vidět dva vysoké muže v elegantním obleku. Na nose měli černé sluneční brýle. Člověk, který tyto dva muže zachytil se pravděpodobně pokoušel utéct, ale nepodařilo se mu to. Na konci videa můžeme vidět, jak jeden z těch dvou záhadných tvorů vytahuje jakýsi objekt podobný propisce a následuje oslňující záblesk. Poté kamera leží na zemi, a natáčí tak dlouho dokud se nevybije baterie. Zajímavý případ. Vyšetřování těchto případů trvalo do té doby, než zmizeli i sami policisté, kteří by mohli tuto záhadu vyřešit. Nikdo nevěděl kdy, kam a jak zmizí. Muži si přišli pro každého, kdo nebyl připravený. Takto dokázala vymizet téměř polovina populace na Zemi. Ale každá myš bude jednou chycena. Když se podařilo zadržet jednoho z těch podivných chlápků začala teprve ta pravá válka. Lidé toho šmejda po chvíli zabili, jelikož odmítal mluvit, ale to byla chyba. Celá armáda těch monster, která se vezla na té jejich vesmírné lodi vkročila na zemský povrch. Zaútočili jako první na tak už zesláblé lidstvo. My jsme se ale nechtěli vzdát, a proto jsme bojovali dále. Prohra byla nevyhnutelná. V tuto dobu mě vojáci našli v bezvědomí.  Říkali, že mě zahlédli pod sutinami nějakého spadlého domu. Měl jsem teda štěstí, že si mě všimli, jelikož tam bylo opravdu hodně padlých vojáků. Popravdě nevím, jak jsem se tam dostal. Pravděpodobně jsem se snažil utéct z místa, kde zrovna ti dva řádili a při útěku mě zastavila budova. Ano lidi byli v takovém zoufalství, že odpalovali celé domy jen kvůli tomu, že se tam ti dva objevili. Každopádně mě vojáci ošetřili a řekli mi, že potřebují někoho, kdo by varoval lidi v minulosti před tímto útokem. Zavedli mě ke generálovi a ten mi řekl bližší informace. Neměl jsem co ztratit, takže jsem souhlasil i s tím, že mě zapečetí do bunkru s polovinou zásob a postarají se, aby mě nikdo nenašel. Ani jsem se neptal proč mě sem posadili jen s polovinou zásob, ale pravděpodobně toho neměli sami dostatek. Také mi bylo řečeno, že pokud válka dopadne dobře, tudíž naším vítězstvím, tak se odsud dostanu a že mě kontaktují. Po týdnu psychické přípravy na základně poblíž nějakého města, které jsem vůbec neznal, jsem s generálem nastoupil do výtahu. Ten mě dovezl do tak těsného prostoru, kde jsem ještě nikdy nebyl. Právě jsem stál před dveřmi svého nového domova. Generál mi vysvětlil vše, co bylo potřeba vysvětlit, ukázal mi, kde najdu své zásoby a poté jsme přešli k počítači. Ty věty, které pronesl, nikdy nezapomenu. „Tento počítač slouží k napsání dopisu do minulosti. Vše, co budete potřebovat k sepsání smysluplného dopisu, který varuje naše předky, je v tomto stroji. Prosím vás informujte je co nejvíce, ale naopak nebuďte příliš detailní, jelikož je zde omezené místo na psaní.“ Poté mi popřál hodně štěstí, já mu jeho zdvořilostní frázi oplatil, a odešel. Za ním se se syčením zavřeli dveře a já najednou zůstal osamocen v malém bunkru.

 

Asi vás zajímá, jak to všechno dopadlo. Asi vás zklamu, ale ani já to nevím. Poslední zpráva, kterou jsem dostal, byla ta že generál Cuvier padl v boji. A to už je pěkně dlouhá doba. Upřímně myslím si, že jsme to nezvládli. Podle mého názoru je to dobře. Na této planetě jsme se za těch uplynulých tisíc let pěkně vyřádili a můžu tvrdit, že jsme se i sami vyhubili. Udělali jsme chyby, které už nemůžeme vzít zpět. Ale vy můžete. Otázka je, jestli tomuto mému dopisu bude někdo věnovat pozornost. Já si tu klidně vyhladovím k smrti, ale pokud VY něco neuděláte, tak si to slíznete znovu. Stačí se jen trochu polepšit. Trochu pozměnit váš postoj k budoucnosti, ve které se já možná nenarodím. A nezapomeňte, že tohle všechno se možná stalo jen díky „zvětšení počtu mikro částeček plastů v oceánech.“

 

-Varování nedostatek místa-

 

Odesílatel: Zapisovatel – Scott Blair

Datum zpracován: 12.08.2997

Odeslat do roku: 2019

Přesné datum: 13.02.

Předmět: Prostě to přečtěte

 

-Při odeslání zprávy nelze tento krok vzít zpět-

 

 

Stav: Odesláno

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru