Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sociální přednáška v podvečer bůhvíjakého dne

15. 05. 2020
11
7
521
Autor
trojort

    „Kupčíte s provazovými žebříky?“ zeptal se namazaně, protože trochu namazanej byl.
    Mrkal pravým okem a nemohl to mrkání zastavit.
    „To je nějaká forma amnestie, nebo co? Že jsme právní stát? No to jo... Všechno mají pod palcem právníci,“ rozchechtal se a vypadal jako někdo, kdo se jen trochu rozběhne a skočí do výšky dva metry.
    Nůžkami.
    Jenže zakopl.
   
    „To se nemůžete divit těm lopatám, že se chtěli mít lepší. Kapitalismus pro ně nebyl moc dobrej společenskej systém, a ty před tím nebyli o nic lepší. Těžko se divit, že chtěli věřit komunistům,“ zavrávoral jako akrobat na laně, když chce lidem dát nějaké napětí, aby si nemysleli, že je to jen tak samo sebou.
   
    „Že jim Havel a spol. nevěřili? Jak by také mohli? Vždyť těmhle lidem sebrali majetek. Dokud bere majetek panstvo a církve, tak to je v pořádku. Ale vopačně? To je proti přírodě...,“ řekl drncavě a roztáhl paže, a taky prsty, jakoby se připravoval k tomu, že se co chvíli odpoutá od země a poletí.
    Vše skončilo tím, že tleskl dlaněmi jako kouzelník, který tahá z klobouku králíky.
   
    „Viděl jsem jeptišky mávající na cyklisty během Gira de Italia. To bylo kouzelné. Jeptišky jsou takové erotické symboly. Zakrývají se pro Krista a rajcují všechny chlapy vůkol. Tedy samozřejmě ty mladé jeptišky. To už tak bejvá, že chlapi čučí po cizích ženách,“ zasmál se zase s tím mrknutím, které vypadalo spíš jako nervový tik.
   
    „My vás ochráníme,“ říká politik z TV po dalším hromadném útoku pandemistickém, s kterým nemají pandy nic společnýho. 'Co je to za lidi?' ptá se Butch Cassidy. 'Heroes,' zpívá David Bowie. Existuje tak málo překvapení. No vážně. Já sám  jsem se lekl nemravnosti všech těch mravností. A to jsem skoro u dna,“ řekl a dřepl si na chodník.

        „Když se vrátil z emigrace Ivan Král, kde hrál s Patti Smith či Davidem Bowie, tak jsme ho tady chvíli poplácávali po ramenou. Nechali ho zahrát pár písniček a pak jsme se zase pěkně vrátili k Michalu Davidovi. To se oslaví..,“ zapěl, a když už byl na zemi, tak se převalil na bok a usnul.     


7 názorů

trojort
16. 05. 2020
Dát tip

...díky...


Čudla
15. 05. 2020
Dát tip

Přewsně tak. /*


To je tak pravdivé, že to není k smíchu.


Benetka
15. 05. 2020
Dát tip

...jo - s tim Majklem Dejvidem a Ivanem Kralem jo. No to se ví. Ale určitě neoslaví. To je spíš taková trachtace... ;)

A mladou jeptišku jsem jaktěživ neviděl... :p


Kočkodan
15. 05. 2020
Dát tip

Já jsem u tvých dílek ještě nikdy neusnul. ;-)


bixley
15. 05. 2020
Dát tip

Hezká přednáška.


Andělka1
15. 05. 2020
Dát tip

***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru