Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bílá vrána

15. 05. 2020
6
6
645
Autor
Benetka

Věnuji extravelmispeciálně pro moji milou ÉTERNITÁS... ;)

Vílo má Éterická! 

Naše propojení skrzevá songy je jedna kapitola Vesmíru sama osobě... Viď?! ;)

Čas od času mě poprosíš o písníčko by potěšila Tvé srdíčko. A já Ti tu poslední stále ještě dlužím - viď? :)

Čas od času se mne kdos optá co že vlastně rád poslouchám za muziku? No... Na to se ale tůze těžko odpovídá. V tomhle jsem asi renesanční člověk. Aneb můj záběr je široký je široký... Je široký. Možná proto,že jsem Benny Čeroký! :D I když... Popravdě - veškeré mé zbývající mozkové buňky které stále ještě odolávají neustávajícímu přívalu vln C2H5OH nejsou schopny vstřebat jediné: jazz. A vzhledem k tomu,že můj tata chodil v kroju a na hody tancoval aj s mamů pod májů sem si zvykl aj na tů dechoffku... :p No jo - některé lidovky mají taky smysluplný a hezký text. Většinou jsou ale smutné. Téda... Ty keré sa ně lúbjá sú smutné... Například HOVORANSKÝ POTŮČEK... No... Su sice dle společenského protokolu chlap,ale když toto slyším toš su dycky vláčný... :p A dá sa řéct,že cimbálovky mám hodně rád. Jednou se mě můj kamarád na skypy ptal jestli vím co je dobrá muzika. A já mu poslal odkaz na Johanna Pachelbela - Kánon v Dé Duru. A on z toho byl na větvi! Je to nádhera napsal mi. A to je co říct páč On je opravdu ale opravdu TĚŽKÝ metalista! :D Takže... Možu aj techno (U96!),možu popík,potém aj Eminem proč né? Tež ujíždím na metalu a toš posílám pozdrav aj pro Black Sabbath... ;) No a nemožu zapomnět na český folk alebo aj blůgrás... Fuckt je teho hodně.

Ve vesničce mé střediskové každý den vyřvává venkovní rozhlas. Akorát že já vzhledem k časům relací slýchám jen ten středeční. Aneb středa - rozhlasu třeba. No a ještě je třeba zmínit,že nikdy,ale opravdu nikdy nerozumím tomu co vlastně paní z OÚ hlásí. Jediné co vnímám je melodie na úvod jakožto upoutávka. 

A tak jsem jednou vylezl z autobusu,a slyšel toto:

https://www.youtube.com/watch?v=M-K56k-DkCE

Joj! WTF?!?!?! Než jsem se dostal do své bytové jednotky tak mi melodie uvízla v mozkovně. A poté jsem se jal gůglovat co že vlastně jsem to slyšál!? A našel jsem to,ale hned vzápětí se jal hledat i souvislosti.A tak jsem našel defacto originál který mi učaroval a poslouchám jej móc rád furt furt furt:

https://www.youtube.com/watch?v=rbTsG9jrJsU

A to je ta písnička pro Tebe,Éterická! ;)

A mezitím... Spirála je nekonečná! Jsou stále další a další nové a nejnovější nahrávky které jsou vlastně stále o tomtéž,a přece jiné: 

https://www.youtube.com/watch?v=etUc2lbd2Xo

A kdoby neznal příběh Susan Boyle,že?!

A tak pořád dál a dál a dál a dál......

Tak tohle všechno Ti chtěla dnes napsat jedna

BÍLÁ VRÁNA.


6 názorů

Zeanddrich E.
22. 09. 2020
Dát tip Benetka

 

Postupně odkrývám :), v rámci svých časových (a dalších) možností:),..., td.


Eternitas
21. 05. 2020
Dát tip Benetka

Umíš krásně! Viola... 


Alegna
16. 05. 2020
Dát tip Benetka

hezky jsi to rozezpíval***

lidové, ty miluju, dechovku ne, to mám na mysli něco jako Už troubějí, sice na to tancuju a kdysi v upraveném stavu jsem to i hulákala, tak okolo třetí ráno po tancovačce při pochodu po vesnici domů a nebyla jsem na to sama :-)))


Benetka
15. 05. 2020
Dát tip

Milá Black... Kdybys v tom vyrůstala tak jako já... :D


dievča z lesa
15. 05. 2020
Dát tip Benetka

a džez ÁÁÁNO


blacksabbath
15. 05. 2020
Dát tip Benetka

bože můj....dechovku nééééé......


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru