Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z ČESKÉHO STŘEDOHOŘÍ - pozvánka na výstavu

18. 05. 2020
29
47
2303
Autor
vesuvanka

Milí přátelé,

dnes vás zvu na další virtuální výstavu obrázků, tentokrát

Z ČESKÉHO STŘEDOHOŘÍ

na niž přidávám odkaz a přeji hezký zážitek

http://www.seniortip.cz/?module=club&action=galerie_view&id=6113



47 názorů

vesuvanka
13. 12. 2020
Dát tip

Mílo, děkuji za prohlédnutí galerie obrázků Českého středohoří i za Tip :-)))


vesuvanka
19. 06. 2020
Dát tip sveřep

Johanko, děkuji za prohlédnutí obrázků a Tip :-)))


vesuvanka
30. 05. 2020
Dát tip

per_zay, ty sopečky mi učarovaly už ve škole. Podobné  pohoří vulkanického původu, tak pěkně vymodelované erozí, bychom ve střední Evropě marně hledali. Našli bychom je až ve Fracii (pohoří Auvergne ve Francouzském středohoří). Děkuji za prohlédnutí obrázků a milou odezvu :-)))


per_zay
29. 05. 2020
Dát tip

hmmm ... ach ty naše sopečky :) ... T


vesuvanka
26. 05. 2020
Dát tip

fialko, potěšila jsi mě svojí návštěvou, milými slovy i zájmem, děkuji :-))). Mám radost, že České středohoří je také krajinou Tvého srdce :-)))


fialka...
26. 05. 2020
Dát tip

Krásné obrázky, budu se k nim ráda vracet.

"České středohoří má své kouzlo, je to krajina mého srdce" - vyjádřila jsi tím i mé pocity.


vesuvanka
22. 05. 2020
Dát tip

Inko, děkuji za prohlédnutí obrázků a milou odezvu :-))). Poprvé jsem na Lovoš vystoupila v květnu 1999, skoro celý den pršelo, ale výlet byl krásný s doprovodem ptačího zpěvu. Cestou jsem nepotkala jediného člověka, zato spoustu kytiček a byla fascinována kontrastem květeny a černého čediče. Výlet jsem opakovala víckrát a později s Poutníky Českého středohoří. Teď na středohorské kopečky už  jen vzpomínám, naposledy jsem tam byla před deseti lety,  a k malování mě inspirují fotky.


vesuvanka
22. 05. 2020
Dát tip

Renato, díky za odkaz.  Na pohyblivý oberázek Dalího jsem se podívala - je velmi sugestivní, měla jsem pocit, jako bych pouštní krajinou s troskami staveb a soch (pozůstatky dávné civilizace), oživenou ptáky a poutníky na vznášejících se slonech, procházela. 


Štírka
22. 05. 2020
Dát tip

Janicko, vsechny Tve obrazky jsou krasne.

Celek je barevne velice jemny.  Nejvice se me osobne libi pohled z Velkeho Lovose. A obdivuji Tvou energii, s jakou tvoris a take prezentujes sva dilka. A kolik kvuli nim podnikas vyletu a nebojis se namahy! Rada jsem se zastavila :-)


Vika
22. 05. 2020
Dát tip

Dalí má na youtube (mimo jiné) pod názvem Dreams of Dalí 360 (stupňů) úžasný pohyblivý obrázek - můžeš se v něm sama pohybovat - doporučuju, kdo neviděl: adresa https://www.youtube.com/watch?v=zQ2-oJOkTKc 


vesuvanka
22. 05. 2020
Dát tip

Renato, děkuji za prohlédnutí výstavy. Moc mě těší, že se Ti líbí. Děkuji i za odkaz na obraz malíře Jimmy Lawlora - na první pohled mě napadla havajská bohyně Pelé. Tohoto malíře neznám, a tak jsem si prohlédla  některé jeho další obrázky - jsou nápadité, často surrealistické, připomínající Salvatora Dalího. Zajímavá je i dokonalost malby, takže působí dojmem fotek doplněných malbou.


vesuvanka
22. 05. 2020
Dát tip

Honzo, děkuji za prohlédnutí obrázků  a Tip :-))). Díky i za krásný komentář  pod galerií, k němuž jsem Ti napsala. 


Vika
22. 05. 2020
Dát tip

Moc se mi líbí, jsem nadšená. Jak z nápadu, zveřejňovat obrázky jako výstavu a jednak, a to hlavně, z tvých obrázů jako takových a z popisů, které tam dáváš. V poslední době jsem (pro sebe - ty ho možná znáš) objevila obrazy malíře - Jimmy Lawlor. Třeba se ti taky budou líbit, byť je to jiný styl než maluješ. Výstavu tvoji jsem už stihla - moc zajímavá a hezká. Posílám adresu na toho malíře:

https://www.facebook.com/LawlorJimmy/photos/a.652000291567406/1352200548214040/?type=3&theater 


vesuvanka
21. 05. 2020
Dát tip

Renato, děkuji za nahlédnutí, těší mě, že se Ti líbí :-)))


Vika
21. 05. 2020
Dát tip

Už ten obrázek tady moc hezký, trochu imprese


vesuvanka
21. 05. 2020
Dát tip

Jitko, děkuji za prohlédnutí galerie obrázků. Jsem jen amatér, ale snažím se propojit malování s přírodovědou a seznámit návštěvníky podrobněji s krajinami, které miluji. Maluješ moc hezky, jak jsem si všimla u Tvé povídky "Pravidla".


Kytiii
21. 05. 2020
Dát tip

Moc děkuji za pozvání a možnost nahlédnout do ucelené tvorby. Obdivuji, jak to pro tebe není jen krajina, ale dáváš tomu i hloubku poznání. Jednou bych chtěla umět také tak malovat...

Díky J.


vesuvanka
20. 05. 2020
Dát tip

asrare, díky za zastavení a Tip :-)))


vesuvanka
20. 05. 2020
Dát tip

Janku, děkuji za nahlédnutí a milá slova i za připomínku názvu Kibička :-))). Ten název také znám. ale když chci zdůraznit, že oba kopce patří  k sobě, píši Malý Lovoš.


Garth
20. 05. 2020
Dát tip

Moc hezký. :) Malýmu Lovoši říkáme kibička.


vesuvanka
20. 05. 2020
Dát tip

Peter, díy a astavení a Tip :-)))


vesuvanka
20. 05. 2020
Dát tip

Phillogyny, díky za zastavení a Tip :-)))


vesuvanka
20. 05. 2020
Dát tip

Honzo, mám radost, že jsem vyvolala Tvoj vzpomínky. Děkuji za za zastavení a milou odezvu :-)))

Zároveň děkuji všem, kteří se zastavili a přidali Tip :-)))


Zbora
19. 05. 2020
Dát tip

Zavzpomínal jsem, jak jsem tam šlapal s batohem a se psem. Mám rád Tvoje ilustrace.


vesuvanka
19. 05. 2020
Dát tip

Helen, děkuji za prohlédnutí obrázků a milou odezvu :-))). Pohled z Milešovky při inverzi mě zaujal na jedné fotce, a tak hned byla inspirace. Na Milešovce jsem byla osmkrát, většinou začátkem srpna, jednou kolem 23. března (Světový den meteorologie). Do Středohoří jsem jezdila s Poutníky Českého středohoří - byli jsme parta nadšenců této krajiny, byly to nádherné výlety a pro mě inspirace k malování i psaní. Těší mě, že Středohoří znáš a máš na ně krásné vzpomínky.

Na Hazmburku jsme také byli několikrát - nejzajímavější výlet byl v polovině listopadu, kdy ve vrcholových čedičových skalkách kvetlo hodně druhů kytiček a poletovali i motýli.

Třebenice  a nad nimi se tyčící Košťálov - také byl cílem našeho putování. Navštívili jsme i Muzeum českého granátu. Kéž by se Ti splnilo přání mít domek v Třebenicích a žít tam :-)))


vesuvanka
19. 05. 2020
Dát tip

Maruško, mám radost, že se Ti obrázky líbí, děkuji za zastavení a milá slova :-)))


Všechny obrázky mají své kouzlo, z dnešní výstavy asi nejniterněji jsem se zahleděla na Inverzi - Pohled z Milešovky...

Hazmburk jsem navštívila několikrát, v létě a dokonce i o Štědrém  dnu :-) 

Třebenice... ta vesnička se mi zapsala do srdce. Mám na ni krásné vzpomínky, to když jsem procházela  Českým středohořím pěšky, jen s malým batohem a stanem... pamatuji si,  tehdy jsem si říkala, že právě v Třebenicích bych si přála jednou mít domek a tam žít.

Děkuji, Vesuvanko, krásné jsou Tvé obrázky :-)


Bez tvých obrazů by České středohoří nebylo kompletní. Moc se mi líbí.


vesuvanka
19. 05. 2020
Dát tip

Jitko, děkuji za zastavení a Tip :-)))


vesuvanka
19. 05. 2020
Dát tip

Luboši, děkuji za zastavení a hezké veršíky, dávám Tip a úsměv :-)))


Kočkodan
19. 05. 2020
Dát tip vesuvanka

Roky s Českým středohořím

výtvarně se Jana moří,

šmrdlá rukou, mnoho nespí,

však vznikly jen dvě “skorokresby”.

Pak zkusila Milešovku

a obrázků má rychle stovku.

 

(střední úsměv)


vesuvanka
19. 05. 2020
Dát tip a2a2a, Gora

Jirko, děkuji Ti za prohlédnutí obrázků a milá slova :-))). Moc jsi mě potěšil. Mám radost, že obrázek "Znělcový vrch Sedlo" na Tebe působí tak jak píšeš a vyvolává poetické vnímání. Maloval se mně velmi dobře, každým tahem štětce jsem se snažila vyjádřit štědrost země v okolí tohoto vrchu, ona je štědrá v celém Středohoří. Středohorská krajina působí vlídně i na pohled - je v ní drama i něha, zdroj inspirace. Rozdává radost, o kterou se ráda podělím. 


a2a2a
19. 05. 2020
Dát tip

Prohlédl jsem si všechny a zvláštní zalíbení jsem našel v obrázku "Znělcový vrch Sedlo" a to pro pojetí celého výjevu, kompozici. Vybudilo to ve mne poetické vnímání, jakoby vyhaslou a v tomto smyslu zapomenutou dominantu postupně  do své laskavé náruče přijímaly okolní políčka, remízky. Jsem rád i za tebe, že kdykoliv zde přijdeš se svými láskami, obejmeš.


vesuvanka
19. 05. 2020
Dát tip

Liduško, děkuji za nakouknutí a milou odezvu, těší mě i Tvůj zájem :-)))


Alegna
19. 05. 2020
Dát tip

nakoukla jsem :-), mám tvoje obrázky ráda, díky za zprostředkování


vesuvanka
19. 05. 2020
Dát tip

Romane, děkuji za prohlédnutí výstavy a milá slova :-))). Těší mě, že se Ti moje amatérské obrázky líbí a děkuji za zájem, moc si toho vážím. Měla jsem radost, že ses zúčastnil vernisáže mé výstavy "Vesuv a Pompeje - perly Kampánie", a že jsi tato místa také navštívil, takže jsme mohli o těchto magických koutech Itálie víc popovídat. Už je to neuvěřitelných sedm let. Galerii v Zwingeru jsme navštívili s manželem v roce 1972, byl to úžasný zážitek vidět tolik nádherných velkých obrazů v originále.

Jardo, děkuji za zastavení a milá slova :-))). Středohoří miluji, - je to krajina, kde se dávná jiskra ohně proměnila v bohatý život, a to mě kromě malebnosti na něm fascinuje.

Renato, děkuji za zastavení a milou odezvu :-))). Krajinou Středohoří, ale i dalšími vulkanickými krajinami se zabývám i po stránce přírodovědné, proto doplňuji obrázky texty, bez nichž bych díla považovala za neúplná.

Marti, těší mě, že se Ti obrázky líbí, děkuji za prohlédnutí a milou odezvu :-)))

Diano, děkuji za zastavení a milá slova :-))) Snažím se propagovat krásy Českého středohoří.


Diana
19. 05. 2020
Dát tip

Zase krásná výstava. Určitě bude mít úspěch!


Markel
19. 05. 2020
Dát tip

krásné, Jani, jako vždy *


bixley
19. 05. 2020
Dát tip

Fascinují mě nejen krásné obrázky, ale i Tvoje encyklopedické znalosti. Člověk tak potěší nejen oko, ale i ducha. Moc děkuji.


revírník
19. 05. 2020
Dát tip

Je to jedna nádhera a ty jsi nedostižná milovnice Středohoří, Jano Vesuvjano.


vesuvanka
18. 05. 2020
Dát tip Gora

Irenko a Ivi, potěšily jste mě návštěvou výstavy a milými slovy, děkuji :-)))


ukládám si......zítra nahodím nedělní šat....na výstavu se půjdu podívat...:-)...*/**


Gora
18. 05. 2020
Dát tip

Jemné obrázky... učitě se líbí, a to ti přeju, Jani. díky za možnost nahlédnutí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru