Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A Pepe hrál lžičku

19. 05. 2020
8
5
414
Autor
Movsar

A Pepe hrál na lžičku

Citrusové nizito s ředkví na vlašský způsob, objednal náměstek. Číšník se k němu otočil čelem a pozpátku odcházel do kuchyně. V kuchyni byl jen kuchař. Právě táhl ředkev z hrnce. Pan náměstek si přeje citrusové nizito s ředkví, tlumočil číšník. Na vlašský způsob, dodal. Kuchař pokýval na srozuměnou, číšník se otočil čelem a pozpátku odkráčel zpátky do restaurantu, kam mezitím vkráčela slavná subreta. A do toho Pepe hrál na lžičku.

 

Hudsonský šífy

"A teď Hudsonský šífy!" zavelel Pribinák a udeřil do strun. A klubovnu rázem zalily peřeje mnohohlasu, chlapci se kolébali v proudech Wabiho písně, nedbali vln falše, klidně by i zdechli, bylo jim to fuk, jak se poddali emocím. Snad nával mužné romantiky rozvonělé nebezpečím a smrtí způsobil, že si Tříska povolil uzel na hnědém šátku, rozepnul a nakonec svlékl košili. Když to viděl Piškot, udělal to samé, ale pokračoval a sundal si i kalhoty. Řízek se nenechal pobízet a taky byl v tu ránu nahý. Slamák se svlékal po vzoru striptérek, sundanou košili si nechal ještě chvíli na prsou, jezdil s ní po nich, dělal drahoty. Ostatní jej potleskem hnali k spodnímu dílu, což vyslyšel a kroutivými pohyby boků ze sebe setřepal kalhoty i zelené trenýrky. Škutan s Opičákem se svlékli navzájem. Pribinák pořad tloukl do strun, ale jak viděl i Opičáka v rajské prostotě, odložil kytaru, povolil uzel šátku, rozepnul a svlékl košili plnou odznáčků, povolil široký vojenský opasek, stáhl kalhoty a zdviženým lulínem už velel k bojovce: "A teď všichni do sebe, jako šífmani na bouřícím Hudsonu!" Tak si hoši z 12. oddílu Bobrů na schůzkách krátili chvíle dobrodružnou hrou. Johohou.

 

Hospodyně

Hadříkem otírá linku jako automobilista svůj stroj. Desku, dvířka, madla, kolem dřezu každý spoj. A najela na ní už tisíce kilometrů, těch nudlí, rohlíků, vajec, hovězích plátků, pudinků, sýra, dortů, snídaní, večeří, nedělí a svátků. A někdy, když mele ořechy anebo hněte těsto, má výraz, jako by jela dvěstě skrze město. A zatím vždy dojela v pořádku a načas. A tak v koutku mysli si doufá v pohár, medaili, anebo aspoň pusu jednou začas.


5 názorů

mezimraky
22. 05. 2020
Dát tip

Zlotřilci, Navštěvujte své matky !!!


lastgasp
22. 05. 2020
Dát tip

Bezvadné. Hudsonské šífy doporučuji číst nahatý/á.


Hospodyně...johohou.....mohla by mi uvařit....... jemné krémové pohlazení po duši....silný vývar, parmezán a voňavý citrón... mňam......


Andělka1
19. 05. 2020
Dát tip

***


atkij
19. 05. 2020
Dát tip Gora

Citrusové nizito neznám. Poslední věta trochu utekla. 

Johohou bez komentu...:)

Hospodyně je stravitelná. Ale taky ji trochu lituju. Vlastně všechny uvedené postavičky jsou ... novodobě nerudovské?

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru