Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 20.

20. 05. 2020
3
2
396
Autor
Benetka

Dnes.

https://www.youtube.com/watch?v=XgxDxSbhReM

Je krásné být mimo.

Slávek takto rozjímal.

A bůh Pan jej sledoval.

Dívka si vzala "náhodou" dovolenou ve stejnou dobu jako Slávkův kolega. A Slávkovi je vše jasné. Ostatně v podstatě neměl nikdy nic co nabídnout. Krom sebe sama tak jak běží a leží. Ale Slávek není ani hezký ani přitažlivý a ani nijak extra chytrý. Jediné co byl tak mladý. Ale ani to už neplatí. A tak vlastně už na trhu vztahů nemá co nabídnout. 

Včera přišla za Slávkem kolegyně se slovy že mu dá dortu. Slávek se chvilku bál že bude bit,ale jednalo vskutku pouze o pamlsek. Na Slávkův dotaz nač té slávy se mu dostalo odpovědi že dotyčná je poprvé v životě babičkou. Ach... Jak je to hezké. Teda to že všechno v životě je jednou poprvé...

A dnes mu Dívka říká: Ach! Jak je ta maličká pěkňoučká tučňoučká. Aj ja som taká bola! 

Mezitím Slávek tak nějak náhodou zjistil,že Dívka už nemá dovolenou... 

Hledala jsem tě. Nebyl jsi tu. No nebyl no... Až příliš často na Slávkův vkus je nucen být řidičem. A tedy dělat to co vlastně vůbec nechtěl. Sic! Ráno co ráno nabere lidi a veze je do zaměstnání. Svou alej kytek a stromů zná jen zpoza skel vozu. Vidí že kvetou akáty ale necítí jejich vůni. Vnímá že kvetou vlčí máky ale jejich červené sukýnky se za sklem jen mihnou. Je mu smutno... Už zase na druhou... A pak jeď tam a zavez to a jeď onam a přivez ono... Achjó...

Hledala jsem tě. Jak se máš?! Ví že to nemá říkat ale stejně... A Ty? (Má ZLATOHNĚDÁ v duchu dodává). Všechno mě bolí. Potřebovala bych masáž. Usměje se a mrkne na Slávka. To bys musela přijet ke mně domů. A kde bydlíš? (Ona to vážně neví???) No přece v Jabkách. Ale na to už neřekne nic. A co ta Tvá bolístka ptá se dále Slávek. Už to nebolí. Víš říká Jí - nemyslím si že by byl problém s lymfou. Spíš sis jen rozškrábla vřídek a ten pak začal bolet. A bude bolet sto let pokud si jej budeš neustále škrábat! Ukaž vyzve Ji a koukne Jí za levé ouško. ZNAMENÍ! je stále tam i když už nebolí. Víš říká Jí znovu: Je ještě jedna možnost. A aká? No... Vzhledem k tomu že jsi BOSORKA tak je to ďáblovo znamení. Kdyby Tě teď vzali na mučidla tak by to našli a byla bys jasná. Její reakce byla asi úsměvná když si vzala do dlaní tu svoji hřívu a zakryla si ono inkriminované místo.

Myslel jsem že máš CELÝ týden dovolenou. Aj ja som myslela. Ale víš - kolegyně je už stará.Mama. A to Slávka přimělo k úsměvu. Ty jsi prostě neuvěřitelná. Já myslel že řekneš že je stará. Ale Ty néé! Prostě po vašem stará mama. A tyhle jazykové hrátky jsou pak docela úsměvné. A koneckonců - není slovo BABIČKA úžasné?!?!?! Je!!! A né že né!?!?!? No dobře. A co z toho vyplývá že je babička? No mosí sa starat o bábetko! Ufff... Ty dvě poslední mozkové buňky co ještě Slávek v hlívě měl to neměly jednoduché. Ale nakonec se přeci jen optal - o dítě by se měla přece starat matka ne?! No jo ale vieš... No newim no. A na tom trvám. Prostě některé věci asi opravdu muž nikdy nepochopí... Rozhovor pokračoval v duchu: Vieš ja by som nechcela aby sa moja mama takto o moje bábetko starala. Aha! Slávka už mnohokrát napadlo že se Dívky zeptá co Ona a děti ale je přeci jen slušně vychován a tedy se snaží být taktní. Nyní už tedy ví že Dívka děti apriori nezavrhuje. Ostatně věk a vůbec VŠECHNO na To už dávno má. Hele říká Jí: povídalas že jsi taky byla taková malá tučná kulička? Áno právdaže! No a podívej co z Tebe vyrostlo za krásku! Přitom Slávek nabyl dojmu že snad viděl i ruměnec. ( V duchu přitom dumal kdo as připravil ji o věnec snad nebyla to dívka ale mládenec! a že láska sem láska tam děti sem děti tam nakonec je to vždy jen o tom jednom - o sexu. a představa Jí oblečenou v latexu...!) A Ona mu vážně odpoví: Víš přibrala jsem. Měla jsem 53 a mám 61. Hmmm... Slávek chtě nechtě musel kontrovat: Víš? Měl jsem 82 a mám 94. A Dívka na to - tak to musí být svaly! Hi hi hi!!! Tak o svalech nic newim ale koukni na tu vanu co před sebou hrnu! To už se Dívka smála. (A když už tak o tom Slávek přemýšlí tak při čůrání si ani nevidí na pindíka...)

Když odešla.

Ještě dlouho.

Mu zůstávaly.

Na sítnici.

Vypálené.

Ty Její.

ZLATOHNĚDÉ......


2 názory

Alegna
21. 05. 2020
Dát tip Benetka

:-) taky sis všim, že legrácky si dělá vesměs člověk smutný a obráceně? 

 


blacksabbath
21. 05. 2020
Dát tip Benetka

Tož Benetka.....opět jsem si poňufňala.......*/****


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru