Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Průša pláče

26. 05. 2020
5
7
522

Silný klip, jinak by Průšu tak nevzal u srdce. Ne, fakt u něj ronil slzy, sebralo ho to. Prostě nějaký táta natočil setkání dvou chlapečků, tak asi čtyřletých, jeden černoušek a druhý běloušek. A ti dva chlapečci se na té ulici objali a hladili se, měli se rádi, no...

Tak to jen pro představu a vysvětlení, proč Průša plakal a plakal, když to celé viděl. A nedivte se mu, že ho to tak vzalo. Když mu došlo, kolik práce to bude chtít, aby ti dva hoši pochopili, jak se věci správně mají, že ten jeden je zatracenej negr a ten druhej bílá kunda, že ten negr má inteligenci na prahu debility a ten bílej je posedlej touhou všechny kolem sebe vyždímat.

A tak Průšovi naskakuje husí kůže z představy, že by to třeba nedopadlo a oba ti hoši se časem nepřestali objímat a svět by přestal být na svém místě a v pořádku. A pláče nad tou zvráceností, jak je všechno jinak, než má správně být. Trochu zodpovědnosti při natáčení by to chtělo...


7 názorů

Diana
26. 05. 2020
Dát tip

Slibuji na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí :-))) 


Diana
26. 05. 2020
Dát tip

Ale, vždyť to byla jen legrace, chrtíku. Odpusť!


Kočkodan
26. 05. 2020
Dát tip

Mně naskakuje husí kůže z představy, že bys přestal  psát. ;-)


Diana
26. 05. 2020
Dát tip Entropia

chrte, mám podezření, že básník tím chtěl říct, že nic není úplně černé, ani bílé. Že je třeba poznávat a uvažovat a teprve pak přiznat barvu. Básníci jsou dneska divní, že? ;-)  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru