Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čouwega a Pyramidy

01. 06. 2020
5
4
447
Autor
Movsar

Sousedi

Stojí ve dveřích svých bytů a koulejí sousedskou řeč. Blonďatá holka a středněvěký seladon, oba ze severní Itálie. Chtějí pro své příbuzné doma už klid. A taky slunce chtějí, vždyť už od včerejška prší, a moře by jim taky přišlo vhod. Tak ho aspoň pozve na čočku s okurkou. A on neodmítne, řeknou si ciao a s květinou v poledne zaklepe na její dveře. Pochválí jí višňovou rtěnku a ona jemu proužkový oblek. Usednou ke stolu k talířům s čočkou a okurkou, pokojem půjde lounge music, už nebudou probírat žádná těžká témata, jen chutnat čočku s okurkou a sebe navzájem. Nabídne expreso, do páky utlačí siciliáno a do malých šálků nechá natéct černou vzpruhu s oříškovou pěnou na hladině. Kofein, lounge a černé ramínko podprsenky přivede Giovanniho k dílu: sáhne jí do vlasů, znovu vyzná své okouzlení z višně jejích rtů a projeví přání ochutnat ji. A Ramona svolí. Vezme ho za ruku, zavede do ložnice, položí se do peřin a projeví přání být nahá jako první žena. A bude nahá a budou oba jako první lidé v laskavé chvíli. A bude to krásné. Ona mu ještě stihne říct, že nebere prášky a on ve chvíli, z níž se rodí druzí lidé, obrátí ji čelem k sobě, usedne na její křehký klín a nechá její hebkou ruku dovést lásku k blaženství. A ona ten úkol zastane svědomitě. A jeho podbřiškem projede prudká křeč a veliká rozkoš. Všechna ta čočka, panenský olej, ocet z Korsiky, okurka a kdovícoještě budou v Ramonině křehkém klíně, který už tak horký touhou bude horký k nesnesení. A řeknou si pak už jen ciao, a když se zas potkají na chodbě, zůstanou u vážných témat.

 

Čouwega a Pyramidy

Jednoho večera indián Čouwega jako obvykle pozřel hrst lysohlávek a ve vidinách byl navštíven dávno mrtvým kouzelníkem svého kmene Anpetu Waštem. Ten mu dal znamení, po němž se Čouwega rozhodl opustit rodnou rezervaci státu Idaho a žít v magickém městě - Praze. Vyřídil nezbytné formality a nejbližším letem přes Londýn dorazil na letiště náčelníka Havla. 

Ubytoval se v podkrovním bytě v Michli a brzy se usadil. U řezníka Žíži kupoval uzeniny, ve večerce v ulici sladké ovoce, brambory a kořalku. Snadno vyžil z reparací, jež mu složenkou na michelskou poštu každý měsíc posílala americká vláda. A tak v létě mohl trávit čas ve Zlatých lázních okukováním plnotučných zadnic bledých žen, v zimě hlavně doma u kořalky.

A pak se v nočním podniku ve Smečkách zakoukal do tanečnice Pyramidy Gogo, nádherné, nohaté bytosti. A konečně pochopil, proč ho tenkrát Anpetu Wašte poslal až na konec světa, právě sem. Pozval ji na barevný koktejl a v neděli na lodičku. Uprostřed Vltavy pod mostem Legií zpíval tklivou píseň svého kmene a ona byla dojatá. Chodili pak ulicemi, vedli se za ruce, líbali v podchodech. Každý večer ji navštěvoval v baru a nikdy nezapomněl na květinu. Napříští víkend ho pozvala domů.

Jedli, pili, kouřili lysohlávky. Když už měla Pyramidy vlivem magických hub rudou pleť, Čouwega si ji pěkně pochlapsku přitáhl za vlasy a začal svlékat. Vytrhla se, k jeho obdivu. Pustila hudbu, romantickou skladbu Crying Game. Vystoupila na postel a tančila, nohama.. rukama.. boky.. A svlékala se. Čouwega slastí špulil úzké indiánské rty a pobrukoval si brzké blaženství. Drobná prsa, v nichž i mléko by zkamenělo, už znal, teď pozoroval s trpělivostí lovce, jak si Pyramidy sahá do drobných kalhotek, prsty přejíždí zubatou krajku, pomalu je stahuje. Byl připraven k útoku. A v tom Pyramidy kalhotky sundala docela, zahodila. A mezi těma dlouhýma, štíhlýma nohama ji visel malý lulín. Pyramidy byla muž, bylo v tom už jisto. Čouwega zvrátil hlavu k olunělému nebi a indiánsky drmolil výčitky k Anpetu Waštemu. Urazila se, jako žena. Odešel, zavřel za sebou dveře do věčnosti, myslel si a proklínal se. Seděla na kraji postele, s rozteklými stíny a lulínem smutně svěšeným k zemi.

Za dva dny jí volal, nevydržel. Potkali se u řeky, jako tehdy. A zas šli městem a i když to bylo pomalé a nesmělé, zas se chytili a propletli prsty, zas se líbali. Protože velká láska je bezpohlavní, jak pravil klasik a jak věděl Anpetu Wašte.


4 názory

Příliš mnoho fantazie, a málo "ze života".  Přitom je Praha teď plná tak podivných lidí a ty vytahuješ ze šuplíku blonďatou Italku a indiána s omylem přírody. Tak třeba příště. Tohle mě nebaví.


Movsar
27. 05. 2020
Dát tip

Diky pratele za cteni.

Dianu neznam, navody nepouzivam.


lastgasp
27. 05. 2020
Dát tip

Skvělé čtení, příběhy přitažlivé, lehce dráždivé, správně psané podle návodu Diany Gabaldon. Naprosto bezva na několik tipů.


Alegna
26. 05. 2020
Dát tip

lechtivé, lehce erotické, sousedi mi sedli víc :-)*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru