Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mavrosilk

01. 06. 2020
2
6
504
Autor
Ozzozorba

 

Člověk už neexistuje, tak jak ho známe; už necítí bolest. Ale nestal se z něj ani robot bez emocí.

Za vše může technologie třicátého století, která umožnila, aby se starý typ člověka přesunul do jemnějšího těla do Mavrosilku. Je to látka, respektive tekutina, ve které prodlévá lidské Vědomí. Člověk nemá ani nohy ani ruce, ale ani tu hlavu.

Řekli byste si – to je konec fyzické bolesti, ale mohu vám říci, že tomu tak zdaleka není. Právě teď jsem uzavřen v policejní kapsli a chtějí ze mne dostat informace, které jim ovšem nemůžu vykvákat. Nejsem přece cvok, teda zatím ještě ne! Držím se, abych se nezbláznil. Pro člověka z dvacátého století by to bylo jen polechtání, ale pro dnešní typ zhýčkaného Vědomí, hrůza!

Červená, modrá, žlutá! Nemohu odhadnout, jak dlouho ještě vydržím. Ochch! Kmitočet béžové barvy (tu nesnáším) už to asi nevydržím ... otevírám port.

„Karle! To by stačilo“ ozval se kovový zvuk.


6 názorů

Ozzozorba
02. 06. 2020
Dát tip

Morfe - taky dobře :)

Josephina - nevíme ani co bude další den ...

lawenderr - JO! Na každý pád lidské plemeno slábne. Generace před sto lety byla silná a ta dnešní je plná zhýčkaných co se rozvalují na gauči. Taková už je doba. Netvrdím, že za to mohou technologie, ale člověk sám samotinký. 

 

 


lawenderr
01. 06. 2020
Dát tip

... ještě - není to úplně dokonale poskládané - pro mě to má kouzlo


lawenderr
01. 06. 2020
Dát tip

mám z nejmenovaného zdroje, že budeme mít jen tři prsty, což budou veškeré naše končetiny ... já ti věřím:)  - některé kmitočty mi vadí už teď :D


Josephina
01. 06. 2020
Dát tip

:-) třicáté století, teď máme 21. století, už jsem se lekla! ve 30. století - zhýčkané Vědomí? kdo ví ...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru