Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hoře pračlověčice Lilly

09. 06. 2020
5
3
337
Autor
Movsar

Neuměl ulovit mamuta, zato věděl, kde hledat krásně šťavnatá jablka. A tak si jednoho dne troufl oslovit pračlověčici Lilly a pozvat ji na večeři.

Dorazila načas. Oči utopené v kouřových stínech, vlasy rozkutálené loknami a přes prsa a boky celá natěsno v tygří kůži.

Usadil ji k ohni a z kouta vytáhl jablka. Červená, lesklá, jaká ještě nikdy neviděla. Nechal ji vybrat. Hladově se do jablka zakousla, až jí z koutků tekla pěnivá šťáva. Nechala ji stékat po krku až do tygřího dekoltu a pozorovala, co to s ním udělá.

Spolkl ohryzek a přiblížil se. Dala se nazad, ale on ji přetočil napřed, sundal tygří kůže, dali se do sebe. A byli celí upocení a z koutku jí tekla pěnivá šťáva.

Ještě chvíli se dívali do uhasínajícího ohně, usnuli. Ráno ji doprovodil k jeskyni na konci údolí vlevo, kde bydlila, políbili se, slíbili zas se potkat, ale už se nikdy neviděli. Muži se od těch dob příliš nezměnili.


3 názory

Movsar
10. 06. 2020
Dát tip

Copak bude asi tak za dalších pár tisíc let?!


lastgasp
10. 06. 2020
Dát tip

Pokaždé jinak, ale stejně. To bude už furt. Bezva.


Alegna
10. 06. 2020
Dát tip

nejen muži, celé lidstvo se příliš nezměnilo :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru