Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

27

13. 06. 2020
8
8
757
Autor
supizmus

   Když jsem 13. června roku 1993 byl coby 9-ti letý spratek pokřtěn, neměl jsem ani zdání jaké dobrodružství začíná a jak moc tento den ovlivní můj další život. Skauti, díky kterým jsem uvěřil, byli a jsou z drtivé většiny katolíci a tvoří absolutní majoritu mezi mými přáteli. Zcela jistě bych si pro pokračující studium po maturitě nezvolil teologii a nebýt křtu a pomalého vrůstání do katolické identity, a jistě bych dnes nežil v klášteře. Mezi má zaměstnání by zcela jistě nepatřila stáž v Radiu Proglas, týmačení na Vesmíru či rok a půl v Charitě. Toliko alespoň co se vnějších věcí týče. Raději ani nedomýšlet, jak by vypadal vnitřní život, postoje hodnoty a další skutečnosti duševního rázu. Dostatečně stačí to, co každých 14 dní vypláchnu při zpovědi. Představa, že bych neměl katolické mantinely, zpověď, duchovní doprovázení, příklady druhých atd v kombinaci se svojí povahou, není úplně z nejhezčích.

   A tak dnes prožívám den vděčnosti za těch 27 let v církvi, za dar víry a směr života. Cílem ovšem zůstává Boží Království a to nejen pro mě, ale ani abych nebyl překážkou druhým pro Jeho hledání. A tak prosím o modlitbu, aby Pán mohl den ode lépe působit i skrze tento reznoucí, nalomený nástroj a tím víc se ukázala Jeho velikost.

   A ty 27-té křesťanozeniny nechť jsou i vám záminkou ke slavení.


8 názorů

lastgasp
17. 06. 2020
Dát tip

Oslava vyznání. Bezva. Gratulace.


:-)


vesuvanka
14. 06. 2020
Dát tip

Gratuluji a přeji krásné dny , TIP


supizmus
14. 06. 2020
Dát tip Gora

Mnohokeré díky za podporu. Goře speciálně za korekturu! :-)


Philogyny
14. 06. 2020
Dát tip

přidávám gratulaci


Monoho dalších krásných dnů naplněných láskou.


................ano............*/****


Gora
13. 06. 2020
Dát tip

Přeju ti spokojenost, supíku :-)

.......

a nebýt křtu a pomalé vrůstání - pomalého


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru