Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Michail Jefimovič Čučkarin a záhada oživlého soudruha díl šestý

16. 06. 2020
3
4
398
Autor
Hamar

 

V minulých dílech jsme se seznámili se sympatickým i když trochu voskovým V.I. Leninem. Lenin se nemůže smířit s nespravedlnostmi páchanými na jeho spolubojovnících z VŘSR a manželce Naděždě a proto odejde ze skleněného sarkofágu, umístěného v mauzoleu na Rudém náměstí. Při svém útěku zabije několik agentů NKVD, jejich kolegové jsou mu v patách. Všechny je však "přechytračil" veřejný detektiv M.J. Čučkarin. V jehož luxusním voze zatím Uljanov dorazil do "Ústavu pro přestárlou pracující inteligenci".

 

Překonejme však protentokrát dvouhodinový časový rozdíl a ocitneme se v nepřátelském imperialistickém velkoměstě!

Londýn brzy ráno...

Humprey Jones spal tvrdě! Od okamžiku co se stal příslušník britské tajné služby MI6 Jones dvojitým agentem, uplynulo už půl roku a druhá strana se zatím neozvala. Jeho nervozita se postupně změnila v dočasný pocit uklidnění. Kdyby neměl paměť jako slon, mohlo by se zdát, že na svůj nebezpečný úpis už skoro zapomněl.

Ostré zazvonění telefónu ho probralo ze slastného objetí Hypnóse. "Kerej kretén otravuje tak brzo" zaklel Jones a ještě v polospánku poslepu zašátral po telefonním sluchátku. Přiložil si ho k uchu a v tom mžiku se zcela probudil. Hlas na druhém konci telefonního vedení se ohlásil jako slečna XY z jednoho londýnského obchodu a oznamoval Jonesovi vyzvednutí objednaného zboží. Jones věděl, že jde o smluvený signál a že o nakupování rozhodně nepůjde, ale že se v přilehlé telefonní budce ozvou Oni!

Ačkoliv byl zkušeným tajným agentem cestu do Notting Hillu absolvoval jako ve snách. Vlastizradu zkrátka člověk nedělá každý den. V 11:20 už nervozně přešlapoval na rohu Uxbridge Street a Jameson Street. Přesně za deset minut zazvonil v typicky červené budce telefón! Jones ho zvedl. Muž ve sluchátku se představil jako Keržakov a promluvil k němu anglicky se silným ruským přízvukem! Už beztak autoritativně znějící agent NKVD skoro křičel, aby přeřval šum znečisťující mezistátní hovor.

"Potřebovali by jsem od vás malou službičku" "O co by šlo?""Byl už jste někdy v muzeu voskových figurín?" Jones vůbec netušil kde "nepřátelský" agent míří. "Naposledy jako dítě. Proč? Chcete snad objednat lístek? Bývá tam dost narváno! Ale panička ať nechá, protentokrát, svůj norkový kožich a papachu, raději doma." pokusil se o vtip Jones . "Máme tam nějakého člověka?" ignoroval jeho pokus o uvolnění komisního tónu hovoru Keržakov "Ne, ale určitě by to šlo zařídit!" Keržakov vylíčil Jonesovi svůj bizarní požadavek! U toho se v tom okamžiku začaly mísit obavy s pocitem pobavení! Keržakov se rozloučil se slovy "Důvěřujeme vám a hlavně vše proveďte diskrétně" a zavěsil. Jones si pomyslil " Ti Rusové jsou fakt dobří! Jak mám ukrást diskrétně voskovou figurínu Lenina!"

 


4 názory

Zápletka už je tady!!!


lastgasp
18. 06. 2020
Dát tip

Ještě je třeba dodat, že byla mlha. Bezva čtení.


Kočkodan
16. 06. 2020
Dát tip blacksabbath

Jones zřejmě připraví muzeum o figurínu, Lenin Krupskou asi nepřipravil o věneček. (tedy v mládí)


tys tomu dal.......přeskočil jsi Naděždu???......:-))))......to jsem dychtivá...co z tohodlenctoho vzejde.....hlavně vše diskrétně.....*/***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru