Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KAZOLKA O BRONKOVI

16. 06. 2020
1
5
435
Autor
Evosheek

KAZOLKA  O  BRONKOVI 

 

 

                Čilo nečilo. Čil karnou seken načák a ten zel ska bany. Brázného Hanka a sutého Bronku.

          Karnou k nim dáčal pozerný a matisal, že mlast žesty odut je fareký gráze se svou chýrou, Kdo je vyplosaní, toho prý káká selcké butí.

          Brazný Hanek kecl na voně a mačal do varého breta. Latečně líčal do vajku s faretým grazetem, ale v tom vajku kucalo, Hanek sonal jachet i drcnul.

          Potom mačal do varého breta sutý Bronka. Latečně i on líčal do vajku. Vyplosanil grazeho i s chýrou. Tu sonal za janu a jestli neuvarli, tak tam majou bones.

          Zatrčil čusek a kazolky je žusek.

 

 

 


5 názorů

Lakrov
02. 09. 2020
Dát tip
Nonsensová pohádka? řikám si od prvního řádku, ale po chvíli si uvědumuju, že je v tom nějaký systém, v těch zpřeházených písmenech a ke konci mi připadá, že onomu "mírně cizímu jazyku" už trochu rozumím. Pobavilo mě to. Dík :-)

Líznuté Wernischom?


Dales
16. 06. 2020
Dát tip Evosheek

Já v tom cítím kombinaci lysperných jezelenů a argotu nejspíš světského, to celé nad českou klasickou osnovou. Povedené, má svoje kouzlo.


vesuvanka
16. 06. 2020
Dát tip

Také se marně snažím pomocí googlu pohádku přeložit. Zkoušela jsem slovinštinu, chorvatštinu, někde nějaké slovíčko se přeložilo, ale obsahu jsem neporozuměla. Asi nějaké nářečí... Tuším, že "Čilo nečilo" je asi "bylo nebylo", ale co bylo dál nevím.... :-)))


lawenderr
16. 06. 2020
Dát tip Evosheek

Odkuď ty jsi, Evošíku? Ať dělám, co dělám, nerozlousknu ... a taková pěkná kazolka to může být ... :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru