Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bonsaj - pro Goru

19. 06. 2020
5
5
599
Autor
Lelian

Křup!

přes zrnko písku jak lotr 

tmou měsíc tajně šel.


5 názorů

Aru
27. 02. 2022
Dát tip

jo, tak tohle je kvalita ;))

úplně s tebou souhlasím, moderní haiku může být cokoli na tři řádky, je jedno o čem, jak i v jakým jazyce. ono je totiž zajímavý, že sami Japonci označují za Haiku jenom to co je napsaný v japonštině, psát si pak tady česky můžeme fakt o čem a jak chceme a říkat si tomu klidně haiku :D


Promenlivynick
27. 02. 2022
Dát tip Gora

je to dobré. Chtěl jsem napsat variaci,ale byla by horší ..

 


Lelian
06. 11. 2020
Dát tip Gora, Aru

Goro, mně se moc líbí, co píšeš, ale přece není nutné všechno kategorizovat. Hlavně když moderní teorie haiku už vůbec nedbá na to, co bylo haiku před tím. Stejně tak moje volné verše se občas rýmují, občas se moje vázané verše nerýmují vůbec. Vždyť je to o melodii nebo o její absenci, co rozehraje strunu někde uvnitř, nikoli o rýmu. A taky si dneska může autor dovolit nevážit si sám sebe nebo čtenáře, není to o tom, aby to bylo od začátku do konce spojené a vážně míněné, dneska můžeš napsat pár vět, které nikdo do smrti nezapomene uprostřed něčeho, co zní jako reklamní slogan. Don´t go gently into that good night! Kdyby někomu utkvěla v hlavě jen jedna jediná věta, kterou jsem kdy napsal, a přinesla mu na sekundu radost, bylo by to pro mě dost. Víc než dost.


Gora
23. 06. 2020
Dát tip Lelian

Stále do haiku dost daleko, ale jako miniatura, hříčka, pokud bys změnil kategorii, celkem fajn... díky za tvé "poděkování":-)


Gora
19. 06. 2020
Dát tip Lelian

Člověče, co že nepošleš avízo?? Náhodou si všimnu, že tu mám dáreček:-)) - díky, Leliane, potěšilo:-), i když je to velmi zvláštní "haiku" i s novotvary... to cv  a cva je originální:-)) /nejsou to překlepy??/

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru