Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

30.6.2020

01. 07. 2020
5
2
327
Autor
Movsar
Revoluční. Ve tváři je celý červený a žluté vlasy za ním hrozivě vlají, mladý tulák supí: Nemáte jet po silnici?! Jsem už o pár kroků napřed, když za mnou s rachotem cyklista končí vpleten do trubek zábradlí. Tulák, strážce bezpečnosti chodců, do něj strčil. Cyklista se vyplétá z trubek a diví - tak nekompromisní zákrok nečekal. Ještě si něco vysvětlují, krátká dohra na stanoviscích těch dvou ale asi nic nezmění.
Quadrio. V italském bufetu sedí dvě Japonky. Jím špagety a pozoruji je. Jejich vlasy jsou černé tak, jako by jim je vyrubali havíři z dolu ČSA. Nedá mi to, jdu se jich zeptat. No jasne, že je mame z uhli. A kaj ty robiš, tež na armadě? V Opletalově, odpovím. Synek, to nic neviš o robotě, odvětí jednohlasně Japonky a dál už se mnou neztrácejí čas.
Dole v zahradním restaurantu sedí křídově bílá zrzka. A naproti chlap, co z ní nespustí oči. Pokud jim spolu bude dobře, zdrží se a domů půjdou za tmy. A ona si svlékne šaty a bude svítit a on z ní nespustí oči. A dovede ho do svého bytu a nechá zhasnuto, protože se napoprvé bude trochu stydět; a nebude jí to nic platné. A on z ní nespustí oči. Až pak..
V drogerii v Jindřišské kupuji balenou vodu. Všude jsou ženy, protože tato drogerie jim nabídla narovnat lingvistickou nespravedlnost vlivných jazyků, v nichž slovem člověk je míněn muž. Zde nakupuji, zde jsem člověkem, obrací se na mě opálená blondýnka v bílém tílku, z jehož okrajů vykukují pruhy podprsenky silné tak, aby unesly její mateřské blaženosti. Přikyvuji.
V kancelářském domě v Opletalově stále vládne atmosféra Tarkovského filmů: chvíle po katastrofě. Jen hoch z kanceláře dvou mladých účetní ji ještě nepřijal: záře, která z něj proudí, nepramení v radioaktivitě, nýbrž v jeho dobré náladě; je tu nový: účetní si ho pořídily na výpomoc s fakturami a - budou-li pociťovat nutkavou touhu, jak stojí v pracovní smlouvě - k drobné erotické asistenci. A možná proto vyzařuje tolik energie...

 


2 názory

Gora
01. 07. 2020
Dát tip

Zde jsem člověkem:-)) a vše, díky za tvoji optiku, elegantně zpracovanou:-)


lastgasp
01. 07. 2020
Dát tip

Rozprostřená paleta, jen míchat a nanést na plátno. Bezva.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru