Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

On-line

01. 07. 2020
11
8
571

1. 7. 2020

„Přátele začneme ztrácet ve chvíli, kdy začneme mluvit pravdu,“ mudroval mírně obézní muž, který čučel už několik hodin na facebookovou stránku svého profilu a sledoval, jak si jej ostatní mažou z přátel.

Ráno měl padesát přátel a teď už jen osmačtyřicet.

 

Byl to muž, který na internetu nikdy neskuhral, ale příliš často mluvil pravdu. Prostě říkal, jak to je. Nemohl za to, že jej ostatní považují za fňukala.

Uvědomil si, že už neumí plakat. Je jen nádobou vlastní bolesti, která nemůže ven, protože jakmile by jí nechal volný průchod, musel by zabít sebe nebo někoho jiného.

Takoví lidé jsou nebezpeční sobě i svému okolí, říká se jim blázni a patří do zvláštních budov s okny ozdobenými mřížemi.

To muž věděl, protože už párkrát v takovém zařízení „ležel.“

 

Mezitím si sedmnáctileté děvče začalo na seznamce psát s jiným bláznem, který zahajoval práci na povídce, ve které popisoval dost detailně své sexuální trable.

 

Jistý mudrc právě komentoval na internetu článek o útoku duševně nemocného na bezbranné děti. Napsal: „Za mých mladých let byli blázni v blázinci a byl pokoj.“

 

První muž si mezitím došel na záchod, ztratil na Facebooku dalšího přítele, otevřel plechovku coca-coly bez cukru, podíval se z okna a řekl si: „Zítra už té doktorce určitě zavolám.“


8 názorů

Díky za návštěvu, Zeanddrichu E., jo, prózou jsem kdysi začínal a dařila se mi daleko víc než poezie. To už je ale kdysi, ještě na gymplu.

Nyní tak nějak obecně píšu více poezii a můj osobní názor je takový, že se mi v ní většinou i více daří vyjádřit to, co vyjádřit chci.


Tvé prózy (moc jich tu ovšem nemáš) se mi „o level" v průměru líbí víc, než Tvá poezie -a to je docela zajímavé, jelikož většinou to mívám naopak;..:)


MilanH
27. 07. 2020
Dát tip

To rozhodně je to že života


S nadsázkou jistě, ale je v tom dost reálných prvků. Děkuji.


MilanH
26. 07. 2020
Dát tip

Líbí se mi moc . Napsaná s nadsazkou


Děkuji všem za čtení.


Evženie Brambůrková
01. 07. 2020
Dát tip Zajíc Březňák

To jsme asi duševně nemocní všichni a já budu Vládkyně všech moří!!!!


Gora
01. 07. 2020
Dát tip Zeanddrich E.

Duševním nemocem "u nás rozumí každý", stejně jako fotbalu... samotná virtuální aktivita se mnohdy pohybuje na hraně - a to se nikomu nezdá "divné"...

..........

do zvlášťních  - zvlášTních


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru