Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Karty

02. 07. 2020
7
4
395
Autor
netWoor

Medvěd a zajíc, liška, vlk,

v lese si udělali párty,

občas je slyšet nějakej frk,

chlast teče proudem, rozdali karty.

 

Náhle  vlk koukne v jeden směr,

v ruce už jen jeden pár svršků:

„Jestli tu někdo nehraje fér,

dostane přes tu zrzavou držku.“


4 názory

Benetka
02. 07. 2020
Dát tip netWoor

Želva zhruba po týdnu dodává: Ha ha ha..... Ten vlkův fór byl dobrýýý... :D


Kočkodan
02. 07. 2020
Dát tip Alegna, blacksabbath

 

Po těch slovech začla být

ona liška pěkně vzteklá,

s pěnou u úst vlku řekla:

Chceš tím něco naznačit?!


blacksabbath
02. 07. 2020
Dát tip netWoor, aleš-novák, Kočkodan, Alegna, Nami 99, Benetka

Běží zajíc lesem a najednou spadne do jámy. Řekne si: "Klidně počkám, on mně někdo vytáhne."Za chvíli spadne do díry liška a říká si: "Jíst mám co, tak klidně počkám, až mně někdo vytáhne."Za další chvíli spadne do díry vlk: "Jíst mám co, pomilovat mám co, tak klidně počkám, až mně někdo vytáhne."Nakonec spadne do díry medvěd: "Jíst mám co, pomilovat mám co a ještě někdo dostane přes hubu!"

-----------------------------------------

Zvířátka v lese se dohodla, že si postaví sídliště. Do města na příslušné úřady půjde liška, ta je dost fikaná, všechna potřebná potvrzení a povolení rychle vyřídí, řekla si zvířátka.A tak tedy liška šla. Přešel den, dva, týden, měsíc a po měsíci se liška vrací se stáhnutým ocasem a celá zničená říká: "35 potvrzení mám, je to 36, poslední se mi už vyřídit nepodařilo.Tak se do města vydá medvěd. Ten jako nejsilnější v lese určitě zařídí, abychom tu měli sídliště, přemýšlela zvířátka. Přešel den, dva, týden, měsíc a po měsíci se medvěd celý vystresovaný a vyhublý vrací a říká: "35 potvrzení mám, jen to 36, poslední se mi už vyřídit nepodařilo."Zvířátka se už pomalu smiřují s tím, že budou dál bydlet v podmínkách nedůstojných pro zvíře 21. stolení, když tu najednou řekne oslíček: "Já bych to zkusil vyřídit!"Ostatní zvířátka se začnou smát a říkají: "Ani liška se svým intelektem a ani medvěd z pozice moci to nedokázali vyřídit, už jen ty to dokážeš!"Ale oslík se těmito řečmi nedal odradit a vydal se do města.Za tři dny se zvířátka vzbudila kvůli velkému ruchu a vidí, jak už z dálky jde osel a mává se všemi potvrzeními. Za zády mu jedou bagry, jeřáby, nákladní auta s pískem a ostatním stavebním materiálem.Zvířátka se nestačí divit a ptají se osla, jak se mu to podařilo vyřídit."Velmi jednoduše," říká osel, "přijdu na úřad, otevřu první dveře - spolužák, druhé dveře - spolužák, třetí dveře - spolužák..."


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru