Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přistání anděla

10. 07. 2020
0
4
242

Nikdy předtím se nic podobného nestalo. Obloha zčernala. Sluneční svit zmizel, odpoledne se proměnilo v noc. Zem se začala chvět. Obyvatelé okolí hradu hrůzou zkameněli, mysleli si, že toto je jejich konec. Během pár sekund se všichni začali hromadně modlit k bohovi a prosit o odpuštění. 

Všude vládlo ticho, příroda jindy živá také umlkla. Během pár chvil se ozvala ohlušující rána, jakoby tisíce blesků udeřilo najednou. Černá obloha se potrhla, mračna se rozestoupila. Skrze rozbitá oblaka svítila oslepující záře. Někteří přes všechnu tu záři zahlédli veliký objekt který se snáší k zemi, nevěděli co to je. Někdo z davu začal křičet: "To je bůh! Toto je bůh!". Kéž by to byla pravda. Bůh to nebyl, sice to byla postava ale neznámého charakteru. Během té doby co sestupovala se všichni stále modlili. Uběhlo asi pět minut, světlo začalo postupně slábnout. Obyvatelé si poprvé mohli prohlédnout co se děje. Osoba vysoká jako nejvyšší hory byla téměř u země. Byla vzdálená několik kilometrů, přitom díky své velikosti vypadala jako by byla hned vedle. Horní část postavy nebyla stále moc vidět. Zničehonic se ochvěla zem. Vesnicí se prohnala tlaková vlna, zničila vše křehké a nepřipoutané, bytost přistála na zemi. Tímto špatné věci neskončili. Krom toho se vesnicí prohnal znenadání orkán, ničil střechy, ohnazoval lidi a zabíjel všechny slabší. Nikdo nevěděl co se stalo, dokud se nepodívali vzhůru. Bytost pouze mávla křídly. Byl to anděl. 

 


4 názory

Lakrov
01. 09. 2020
Dát tip
Má to spád, dobře se to čte. Poslední věta tomu konečně dává i nějaký smysl, či spíš dvojsmysl. A tady je chba: ...Tímto špatné věci neskončili... ly

K3
10. 07. 2020
Dát tip

Je to jenom námět bez děje, ale i tak by se z toho dalo něco vytvořit. Zarazilo mě tohle: osoba větší než nejvyšší hora, ale bůh to nebyl. Jak to může vypravěč vědět, když ho nezná a jak může tvrdit že to je anděl? Jenom proto, že má křídla? A jak víme, že má anděl křídla? Podle obrázků? Sošek? 


stromeček
10. 07. 2020
Dát tip

Literární zkratka je strašně těžké psaní, protože na tak malém prostoru musí každé slovo plnit beze zbytku svůj účel, a to chce zkušenosti. Ale jak píše kolega, námět zajímavý, jen to chce vypiplat :-)


Pentlochnap
10. 07. 2020
Dát tip

Docela se mi to líbilo. Fajn nápad.

Horší je to s provedením. Chtělo by to aby jste to lépe rozdělil na odstavce. Některá slova ... no já bych je volil jinak, nebo v jiném sledu. No prostě by to chtělo "učesat" a "uhladit".

Jinak mne vždy docela zajímalo jak od sebe oddělit démony a anděly.  A jestli padlý bůh je pořád bohem, nebo třeba Exbohem?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru