Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sklamaná 7

10. 07. 2020
13
8
558

Na druhý deň mi zvoní telefón. Nemôžem uveriť, volá Adam. Keď ho nezodvihnem, zavolá znova.

„Áno, Adam?“

„Som prekvapený a rád, že ste mi to zodvihli.“

„Čo sa deje?“

„Chcel som sa len opýtať, prečo ste to riešili takto radikálne.“

„Prosím?!“

„Že som sa chcel opýtať, prečo ste to riešili takto radikálne.“

„Adam! Myslela som, že sme si to vysvetlili včera osobne. Tak ešte raz. Petra sa s tebou necíti dobre. Bála sa aj na prechádzkach, keď si ju tlačil do kopca a nevládal s dychom. Vieš, Ondro je iná váhová kategória. Nájdi si seberovné dievča, Petra sa s tebou nechce stretávať, ani rozprávať. Necíti sa s tebou dobre. Prajem ti, aby si si našiel niekoho, s kým to bude obojstranné. Rozumieš tomu?“

„Dobre.“

„Tak ahoj!“

„Dopočutia!“

No to snáď nie. Zbohom!

Mám pocit, že on sám nevie reagovať. Vždy oneskorene, zrejme po porade s „kamarátmi.“ Tí mu poradili – dones kyticu, odpustí ti. Namotávaj ju ďalej. Nevzdávaj to, opýtaj sa, prečo to riešili tak radikálne.

Čo mu ešte poradia? Na mojej starej Nokii ho nejde zablokovať. Už ho iba nikdy nezodvihnem.


8 názorů

Tak to mám radost a spadl mi ze srdce kamenolom :) Ne z příběhu, ale z toho, že je již konec. Člověk občas udělá blbost. Důležité je, ji udělat jen jednou a poučit se z ní. Jsem ráda, že to dopadlo dobře :)


gabi tá istá
02. 08. 2020
Dát tip blacksabbath

Arwen, je koniec. Adam si zmenil znova číslo, Petra to vie od kamaráta z centra, ktorý sa pokúšal dovolať mu. Možno skúša šťastie inde. Tak či tak, Petre táto skúsenosť prospela, je o čosi skúsenejšia a obozretnejšia.


Tak ani o sedmi dílech není konec. Je to zajímavý a zapeklitý příběh. Snad s dobrým koncem. Na začátku to vypadalo tak, že do dopadne jinak. Nyní začínám mít pocit, že konec tohoto příběhu není úplně šťastný. Snad se pletu.


blacksabbath
11. 07. 2020
Dát tip gabi tá istá

chjjj....to je zapekliťák.....z jedné strany nechceš ublížit...rozumím tomu.......z druhé strany ...a to je důležitější...musíš chránit.....když to bude pokračovat budeš muset udělat rázně šmik......budu to tu sledovat....si piš.....*/*****


Evženie Brambůrková
11. 07. 2020
Dát tip gabi tá istá

Ještě to párkrát zkusí, ale přes tebe neprojde. :-)


Kočkodan
11. 07. 2020
Dát tip gabi tá istá

Tak věřím, že nezvedneš, jinak  bych zvedl obočí…


Alegna
10. 07. 2020
Dát tip

To snad ne, doufám pro váš klid, že už toho nechá***


8hanka
10. 07. 2020
Dát tip

no Zbohom...

až ma striaslo...nekonečný príbeh?  Dokedy vydrží otravovať život, čakať pri dome, volať...možno potrebuje počuť, že nielen Peťa ale aj Ty ho nechceš v blízkosti Peti...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru