Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podepsat se a nevzdávat tím své jméno nám dělalo problémy

15. 07. 2020
0
1
207
Autor
kyubnot

Podepsat se a nevzdávat tím své jméno nám dělalo problémy

Podepsat se do listiny základních lidských práv a svobod ležící na vyklíčeném okenním parapetě rohlíky s včerejšími omastky.

Co to vyžadujete? Po určité časové období jsme prosvěcovali celek úvahami, teď si již vším můžeme být jisti a naše svědomí bude tím dál pevnější, čím níže bude zatížení provázet výklad rozhodnutí. Nebude moudré, a s nejistotou v duši bychom tvrdili, že chvíli před přítomným platil opak, totiž takovou, o níž někdo osvícený dávno děl heuréka přec tě mám tak to mám tak je to správně tak je to dokonale tak je to, na řečeném lpět dál. Proto se žádám, zanechej si zvažování, zanechej si nadbytečného rozhodování – je to pleonasmus. Vyvrať si všechny, pokud možno žádné, argumenty až doma v bytě či na čiči či kde to žiješ, bydlíš, pobýváš. Sem logika nepatří, sem patří podpis. Podpis, který rozhodnutí již předběhl. Na Konferenci o dopadech dokonaných disciplín Zenonových Olympijských her v bytě nějaké čtvrti města X.

 


1 názor

agáta5
16. 07. 2020
Dát tip

já ti nevím, ale asi jsem slabý čtenář na tohle tv oje dílo... vůbec netuším už v názvu o co jde...   sem logika nepatří, sem patří podpis - asi to je ono - nelogické


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru