Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trudné lkání samotářovo

26. 07. 2020
14
13
763
Autor
supizmus

tematické dny - den zvířecích přátel

   Žiju sám v opuštěné chalupě uprostřed lesů v pohraničí. Musím smutně konstatovat, že můj život má mnohé mouchy. Čůrat chodím do bažanta. Býval jsem málo pozorný ku své ženě a tak je ze mě paroháč. Vinou toho i zapšklý jezevec. Boj o ni jsem vzdal - nepřeji si souboj dvou kohoutů na jednom smetišti, byť o krásnou kočku. Počasí tu bývá obvykle pod psa. Na hlavě mám roky nečesané vrabčí hnízdo. Ani už nejsem ten kanec, co jsem býval. Fotbal na vsi už mám zakázáno pískat neb jsem od movitějších klubů bral kapříky. Říká se o mě, že jsem vůl. Každého 13. v měsíci, tedy den po převzetí důchodu, sjedou se ke mě děti a vnoučata jak kobylky a dojí mě jak krávu. Vědí, že roky v továrně Kolben a Daněk mě dostatečně zabezpečily. Jsou to lišky podšité.  Farář z nejbližší vesnice mě má za ztracenou ovci. Toto sebelítostivé vyprávění může působit dojmem jako by mi uletěly včely, ale vizte, že přes to všechno jsem šťastný jak blecha. Každé ráno vstávám se slepicemi a pro místní deník napíšu dvakrát do týdne nějakou tu kachnu. Ostřížím zrakem pozoruji dění v přírodě vůkol a hledám zde inspiraci. Přivydělávám si rovněž jako poštovní holub. Cítím se volný jako pták. A přestože mám housera, cítím se zdravý jak ryba. Peníze držím zkrátka, medvěda moc neporcuji, a tak chodím již roky v botách se žralokem. Jsem dojímavý typ a často roním krokodýlí slzy. Někdy až tak moc, že mi provlhne oblečení a chytnu vlka. Nyní již musím končit, neb jdu pozorovat beránky na nebi.

   S úctou váš Sup


13 názorů

supizmus
27. 07. 2020
Dát tip blacksabbath, Gora, vesuvanka, Philogyny

Díky, díky za komentáře, z nichž plyne, že i osel může stvořit dílo líbivé jak sviňa :-)


Kočkodan
27. 07. 2020
Dát tip Gora, vesuvanka, MilanH

Supíku, tak kdy nám odpovíš? Přece nechceš, abychom si začali myslet, že před některými věcmi strkáš jako pštros hlavu do písku... ;-)


blacksabbath
27. 07. 2020
Dát tip Gora, supizmus, vesuvanka, Philogyny, MilanH

nenaparuješ se jako krocan ani nejsi schlíplej jako slepice....ač jsi zalezlej na samotě jako jezevec...je vidět, že jsi chytrej jako opice......


Philogyny
27. 07. 2020
Dát tip

...saky na raky, koše na ryby...

Pobavilo. 


Kočkodan
26. 07. 2020
Dát tip Gora, supizmus, vesuvanka

I já jako Kočkodan ti dílko pochválím. (snad to při tom množství kladných komentářů není už trochu nošení sov do Atén)


lastgasp
26. 07. 2020
Dát tip Gora, blacksabbath, vesuvanka

Nevěš svoje slechy, ještě příjdou blechy a pak s holí bílou udatně vší silou ve všech koutech světnice vymlátíš i štěnice. Bezva zvěřinec k památnému dni zvířecích přátel. 


K3
26. 07. 2020
Dát tip

Má to náboj, veselý až dojímavý obsah. K zamyšlení.


vesuvanka
26. 07. 2020
Dát tip

Pěkně a vtipně napsané :-)))


MilanH
26. 07. 2020
Dát tip

Hodně neobvyklé dílo, pro tebe, jak tě znám. Hodně že života až morbidně krásné


Careca
26. 07. 2020
Dát tip

Zvěrstvo domácí, divoké i létající a vtipné ))


aleš-novák
26. 07. 2020
Dát tip supizmus

to je tedy zvěrstvo!


Gora
26. 07. 2020
Dát tip

Pojal jsi to téma velmi vtipně, Supíku! Překvapils!

Díky za příspěvek do Tématických dní:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru