Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Doprdele

07. 05. 2002
17
4
4700
Autor
Aki

Když se daří, tak se daří... :o) (Tento příběh se skutečně stal, jakákoliv náhodná podobnost s místy nebo osobami žijícími ve vašem okolí není vůbec náhodná... :o))

   Je to asi tejden, přišel za mnou brácha, že prej když je tak trapně hezky, tak jestli bych se nejel projet někam na kole. Potřebuju se hejbat jako sůl, tak jsem mu řek jako že teda jo, že si ale musím nejdřív to kolo nafouknout, páč mi molekuly vzduchu v duších přes zimu nějak pochcípaly hlady. Sednul jsem do auta a vyrazil domů pro kolo.
   V návodu na pumpičce stálo něco jako že není nic jednoduššího, než právě s ní doplnit zásoby vzduchu tam, kde se jich nedostává. Buďto jsem úplnej debil, nebo návod kecá. Po půlhodině marnýho úsilí mrsknu vztekle pumpičkou do kouta. Jediný, čeho se mi podařilo dosáhnout, bylo to, že jsem se zpotil jako tučňák v sauně a vypustil při tom všechny zbytky vzduchu z kola. Doprdele...
  Vytáhnu teda velocipéd před barák s tím, že ho odvezu k našim a nafouknu kompresorem. Páč se mi nevejde do auta, snažím se ho zmenšit odmontováním předního kola. Jakožto technickej typ mám zase problémy. Nějak se zasek rychloupínák, tak s kolem lehce lomcuju, v marný snaze vytáhnout ho z vidlice. Zaberu trochu víc. Vzápětí zjišťuju, že to bylo zbytečně moc, páč mi beran z řidítek málem vyrazil oko. Třu si pochroumanej frňák, modřina jako prase... Doprdele...
   Nicméně se mi obě kola nakonec daří již zmiňovaným kompresorem nafouknout na přijatelnej počet hektopaskalů a radostně vyrážíme. Na tacháči mám asi 100 (slovy sto) ujetých metrů, když se mi do cesty staví železniční přejezd. Ignorujíc základní pravidlo cyklisty - přes přejezd vždycky kolmo - házím tlamu přímo výstavní. Na asfaltu zůstává jen zřetelná brzdná dráha od mýho kolena, dopraváci by měli radost... Zkuste si někdy stihnout vytáhnout nohu z utažený klipsny v časovým limitu cca 0,5 vteřiny, já to nestih... Doprdele...
   V hospodě na záchodě vydrhnu koleno od vzorků komunikace a jedeme dál... Asi za hoďku obracíme a nějakou podezřele šťastnou shodou okolností se dostáváme domů už bez nehod. Omotám koleno a že prej jestli bysme nepomohli tátovi s něčím na zahradě. Přístřešek na dřevo... Jen poponýst o kousek takovou kontrukci... Už to máme skoro na místě... Ještě potřebuju trochu couvnout... Brácha se opírá do konstrukce o něco víc, než je zdrávo... Moje nohy zůstávaj na místě, zatímco zbytek mě se kácí směrem k jihu... Čerstvě pořezaný lískový keře... Doprdele, proč ty klacky někdo neuříz rovně, ale šikmo? Schválně zkuste hádat, kam se mi jeden z nich zapíchnul...


4 názory

Aki
26. 02. 2012
Dát tip
proč mi to udělalo místo teček otazníky? ty tam kdysi nebyly... :o/

Oldjerry
07. 02. 2012
Dát tip
Tý vole! *

Největší radost prý má člověk z cizího neštěstí! Ale tohle je "zralé pro Dikobraz! J.Š.

Řízek
25. 06. 2008
Dát tip
tož, šťastný den je šťastný den... kámoš si sednul na propisku... ;) :D

Aki
30. 01. 2005
Dát tip
áffa: ne každej den se vydaří tak, jako tenhle, věř mi, že většinu jich přižívám celkem bez úhony :o)

áffa
29. 01. 2005
Dát tip
hele, to jsi musel mít strašný den. Promiň mi to, ale opravdu jsem se pobavila. Musíš být asi pěkný trdlo...Nic ve zlým!!!

Aki
29. 08. 2003
Dát tip
Šminka: dík :o) ale možná tu tohle dílko už moc dlouho nebude, odporuje totiž novým pravidlům... tuším, že slovo doprdele do Lyrykovýho mravního kodexu nepatří :o)

Šminka
28. 08. 2003
Dát tip
:-))))))) *

Šminka
28. 08. 2003
Dát tip
já ten tip nezaklikla:-) tak teď už jo:-)

alim
20. 03. 2003
Dát tip
no budu skodoliba...auva...pobavilo...:-)))) mas prima humor...:-))

Kodynie
06. 03. 2003
Dát tip
Já vím Aki a tak na sebe prosím Tě radši dávej pozor.

Aki
06. 03. 2003
Dát tip
Kody: tak jo, jedu si pro jistotu ty nohy zlámat do Francie, možná to tam budeš mít blíž :o))

Kodynie
06. 03. 2003
Dát tip
Aki, nezlob. Francii mám taky ráda.

Aki
06. 03. 2003
Dát tip
Kody: já teda zase nijak zvlášť (teda pokud se bavíme o Francii s velkým F :o)), Francouzi mi přijdou takový dost nafouklý... ale lyžování je tam super, jezdím tam každej rok :o) co se týče lidí, nejsympatičtější mi byli Španěláci. ale možná je to tím, že jsem byl v místě, kde už ten turistickej ruch není nijak žhavej, tak mě tam nebrali jako někoho, na kom by měli vydělávat :o)

Kodynie
06. 03. 2003
Dát tip
Smím se k něčemu přiznat? Nikdy jsem nepřekročila hranice naší republiky. Francouze mám ráda jako národ, vím mají své mouchy. Španělé jsou na mne moc temperamentní, ale jsou mi také sympatičtí. Národy, které ve skutečnosti nesnáším, jsou Němci, Angličané a Američané. Jinak je mi národnostně lidstvo celkem sympatické. Nejradši mám Eskymáky. (Francie? Na co Ty hned nemyslíš. No zapomněla jsem, že patříš mezi mužské plémě a tomu přece není nic svaté. A na just se nepohorším ani neurazím, abys věděl.)

Aki
06. 03. 2003
Dát tip
Kodynie: no já se jen pro jistotu zeptal, nic víc :o)) já toho mám zcestovalýho celkem dost (Německo, Rakousko, Španělsko, Andorra, Itálie, Francie, Anglie, Chorvatsko, Maďarsko a bůh ví co ještě), ale doma je doma :o) Španělé a temperamentní? to jsi potkala asi nějakou výjimku, oni to jsou většinou děsný pohodáři :o) tam je totiž skoro všechno maňána... (zejtra, někdy, klídek, času dost...), což mi na nich přišlo úplně nejsympatičtěší :o)

Kodynie
06. 03. 2003
Dát tip
Já jsem osobně žádného Španěla nepotkala. Já jsem si o nich udělala obrázek jen z doslechu. V tom případě je teď řadím k mým oblíbeným národům hned za Eskymáky. Jsi tedy parádně zcestovalý, a víš že mi ani nechybí, že jsem nikde nebyla. Zbožňuji českou zemi a tak by se mi po ní asi stýskalo, i kdybych jí měla opustit jen na pár dnů.

Bobísek
06. 03. 2003
Dát tip
:-)*

Aki
06. 03. 2003
Dát tip
Kody: však já bych nikde jinde taky žít nechtěl :o) a když někam jedu, tak nejradši sólo, bez cestovky, mám rád svobodu :o) v tom Španělsku jsme třeba neutratili ani kačku za ubytování, vždycky jsme jen vyhodili karimatky někde na pláž a chrupli pod širákem :o) ale je fakt, že je potřeba vědět, kde si to člověk může dovolit, aby se ráno neprobudil a nezůstala mu jen ta karimatka :o)

Kodynie
06. 03. 2003
Dát tip
Cestovat sólo jen tak musí být krásné. Škoda, že mám tak málo dobrodružnou povahu, abych poslechla volání dálek a vydala se do světa.

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Sláva, dnes byl den bbec. Konečně mne taky někdo rozesmál. PS: Bolelo to moc? Kdybych byla přitom, určitě bych Ti bebíčko pofoukala.

Aki
05. 03. 2003
Dát tip
Kody: no, zas tak strašný to nebylo, zůstalo jen pár jizev :o) ale na to pofoukání se můžeš stavit kdykoliv, já mám něco ovázanýho každou chvíli :o)) když člověk hraje fotbal, jezdí na koni a miluje lyže, tak je pořád na co foukat :o)

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Fajn, tak až si zase ublížíš a já se budu někde okolo potloukat, tak Ti to přiběhnu určitě hned pofoukat a možná přidám i pár léčivých polibků.

Aki
05. 03. 2003
Dát tip
Kody: týjo, fakt? vydrž chvilku, jdu si skočit ze schodů... líbání já rád :o))

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Neskákej nikde ze schodů, nejsem Ti momentálně osobně na blízku a nestihla bych Tě včas zachránit, spíše bych přišla s křížkem po funuse.

Aki
05. 03. 2003
Dát tip
Kody: jak víš, kde se momentálně nacházím? :o) a kam bych si teda měl přijít skočit, abys to měla blíž? :o)

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Místo mého výskytu je teď momentálně Sokolov a nemůžu se odsud určitě utrhnout, abych mohla zachraňovat Akiho.

Aki
05. 03. 2003
Dát tip
Kody: hmmm... škoda :o) a kdyby vedly schody z Chrudimi až do Sokolova, tak by ze mně zase nezbylo nic na pofoukání :o)

j_i_r_i_k
25. 02. 2003
Dát tip
Čtyři cenťáky v průměru, jo? Hmmm...

ulita
17. 01. 2003
Dát tip
just perfect day....:))))

Kastel
12. 07. 2002
Dát tip
větvička ři'topich ? :o)) t

JMArtan
07. 07. 2002
Dát tip
Mě by zajímalo, jestli máš často takhle dobrý dny.*

Aki
07. 07. 2002
Dát tip
JMArtan: no, bejt to každej tejden, tak už jsem asi pár let na vozejčku :o) naštěstí to bejvá tak jednou do roka... loni jsem třeba sletěl 5x během půl hodiny z koně :o))

No to je prostě nádhera... :-)))***

Josefk
18. 06. 2002
Dát tip
doprčic :-)

epiktetos
04. 06. 2002
Dát tip
A do prdele!! :o)))TIP Jaká je adresa tvejch stránek?

Aki
04. 06. 2002
Dát tip
epi: http://sweb.cz/akimek :o)

Aki
28. 05. 2002
Dát tip
Materula: nee, to jsem nevymyslel já, ty překlady jsou už hodně starý a tak nějak lidový... :o) jen je mám fláknutý na svých stránkách... ikdyž, koukám, ode mě to asi nebude, myslím, že jich tam mám ještě trochu víc...

Aki
28. 05. 2002
Dát tip
Materula: tu hromadu vtipů, co tam mám, jsem taky nevymyslel já a vůbec mi to neva :o) ty stránky maj za účel pobavit toho, kdo na ně náhodou vleze, nefungujou co by propagace mýho já. mám rád srandu a pokud mě někdo něčím rozesměje, rád to předávám zase dál. dělám něco špatně? :o)

Aki
27. 05. 2002
Dát tip
zagori, já tě přece varoval, vystůj si někde frontu na trochu smyslu pro humor, jo? s tím, co jsi dostal do vínku, nemáš šanci moje veledíla pochopit... :o) a můžu se zeptat proč ''rádoby''? píšu tak, jak mi zobák narost, tudíž lidově. pochybuju, že ty v reálu mluvíš jinak, pokud jo, tak viz výše...

Aki
27. 05. 2002
Dát tip
Materula: v tom je výhoda nás, jednoduchejch, nestaráme se o to, jestli to, co plácnem, je gramaticky nebo jinak správně. já se moc neumím přetvařovat. pravda, občas s tím mám trochu problémy, ale je to zase vyvážený tím, že člověk zůstává sám sebou. myslím, že pokud se někdo musí každou chvíli kvůli něčemu přetvařovat, nemůže bejt tam uvnitř nikdy úplně v pohodě...

Aki
27. 05. 2002
Dát tip
Materula: nezkopírovala jsi ten slovník náhodou z mých webových stránek? :o))))

zagori
26. 05. 2002
Dát tip
poslední věta vtipná, jinak je t clekem o ničem, není to nic výjimečnýho, a ten rádoby lidovej tón, brrr

Aki
15. 05. 2002
Dát tip
P: jo, tam.... :o) hele, Anonyme, nedal bys mi na sebe adresu? :o)

Harold
13. 05. 2002
Dát tip
Jasný!!-***

Dabi
13. 05. 2002
Dát tip
:o)))) děkuji

Spvrivs
10. 05. 2002
Dát tip
Jakkoli je mi Tě líto, nedokážu zastavit narůstající přetlak v ksichtě (přestože to po prscích vypouštím ven). Prostě bezvadny ***! :-)))))))))))))))))

Wiki
08. 05. 2002
Dát tip
Už jsem se dlouho tak nezasmála , cizí neštěstí šťastně dopadlo :-)* Mám dneska podobně úspěšný den :-)))

DarkMind
07. 05. 2002
Dát tip
:-)))))

ikarka
07. 05. 2002
Dát tip
Aki, tys musel vypadat jak po návratu z války:-))) A kam že sis tu větvičku ...??:-))

Aki
07. 05. 2002
Dát tip
ikarka: jo, tam, co myslíš, ikdyž ne přesně do černýho :o)) akorát že ta větvička měla tak 4 cenťáky průměr... :o) a vypadal jsem večer fakt asi tak nějak, jak jsi to popsala sama... :o)

houmles
07. 05. 2002
Dát tip
Pokud sis to cely nevymyslel, tak nic moc ;-)

Aki
07. 05. 2002
Dát tip
houmles: česky pionýrsky, nevymyslel, bych ti moh ukázat koleno, se mi začíná loupat strup... :o) nos a pozadí už jsou zase jakž takž v cajku.... :o)

galaxy
07. 05. 2002
Dát tip
:o)

Amicta_sole
07. 05. 2002
Dát tip
Fajn, žes přežil... i když veteráni maj prej problémy s adaptací... no, snad se to u tebe povede ;o)

Aki
07. 05. 2002
Dát tip
Ami: týjo, tak já už jsem veterán, jo? :o) víš kolikrát já už na kole hodil mrchu? to už by bylo tak na 3 válečný kříže :o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru