Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

RAPEP & ČAJÁ 1. kapitola

07. 08. 2020
0
0
178
Autor
ludvik.toman

RAPEP & ČAJÁ

1. kapitola

 

 

Po obědě se k Janu BRABENCOVI, rovněž dostavil Karel KRYL, který přednesl myšlenku, uspořádat festival písničkářů ve Vídni, kde by vystupovali jak folkaří ze ČSSR tak žijící rovněž v zahraničí, v čemž jej podpořil i Jan BRABENEC, který uvedl, že čs. strana má v současné době velký zájem na kulturních stycích s Rakouskem.

Je zřejmé, že BRABENEC udrřuje velmi dobré kontakty jak

 

- 5 -

 

s rakouským ministerstvem zahraničních věcí, kde je údajně na sekretariátě zaměstnána bývalý čs. občanka, tak s pracovníky čs. velvyslanectví ve Vídni, pro které rovněž zajišťuje kulturní vystoupení našich umělců koncertujících ve Vídni.

BRABENEC má zájem na další spolupráci s pramenenm.

Po rozloučení se s BRABENCEM a Karlem KRYLEM, se pramen ještě zdržel ve Vídni několik hodin za účelem provedení nákupu a ve večerních hodinách se vracel zpět přez OPK Mikulov do ČSSR.

 

MIREK“

 

> Datum: 07.08.2020 07:19

> Předmět: RE: Dobrý den, pane Brabenče, prosím vás:

>

Dobré ráno pane.

Rád Vám napíšu co si pamatuji.

Zajímá mne ovšem,proč tuto informaci o kencertu,dávno konaném potřebujete.

Koncert proběhl dobře, podstatné informace jsou v tom protokolu,který jak píšete znáte e.

Brabenec

 

[ Dávné estébácké papíry, jeví se, jakoby časem i nezájmem žijících byly stále více vyšisovávány, nové hroby překrývají ty staré, hrany vtlaků úhozů písmen dávného služebního psacího stroje miznou, jen pouze já je tatáž opakovaně dojednoho opsal, aby se stala pro zdejší paměti znovu čitelná.

I přes takovouto snahu zůstává původní po celé délce zcela černý blank i nadále víceméně celý černý, a související, už ani v archivech nedochovaný, popřípadě takto nedokonaný, příběh snesenými střípky nepohnul se z místa, soudě z jejich němoty nazpátek; sebeméně pro dnešní neožil.

Vypadá to, že transfuze černé krve čímkoli živým již není možná, stejně jako že na případnou infuzi směřující k dnešku již není adekvátních surovin. ]

 

[ Dlouhý prázdný blank zaprášený tmou jako cokoli resistuující, popřípadě reinkarnující? ]

 

[ Nezbývá tedy nežli, abych v takové depresivní mizérii rozprostřené vůkol mne pokusně přidal do setrvale nerozsvěcující se černoty několik ingrediencí, ať již nějakých cizích, třeba, z Prahy, pokud mi odtamtud ze tří jejích míst vůbec budou ještě poskytnuty – nebo poslední tu mou související příhodu, kterou mám ještě v zásobě: naději v rozbřesk týkající se dílčí situace, jíž Jára před pár roky násilně přerušil tamtu mou letitou němotu trvající bez sebemenšího pozdravu z mé strany. ]

 

 

.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru