Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

>>Žilbyl<<

18. 08. 2020
2
11
472
Autor
Aru

Za devatero horama, bez řek, který tou dobou vyschly byl Žilbyl Někdo. Žilbyl si nejraději kupoval satelitní placky v domnění že ušetří ohromný jmění za každou reklamu kterou neskoukne na své TV, protože si Žilbyl usmyslel dávat za každou neshlídnutou reklamu dvacetijednahaléř prasátku ve chlívku. A tak se Žilbyl nedíval na reklamy, ale soustředil se na to tak, že zapomněl že jsou i jiné pořady, které je také potřeba neshlídnout a místo toho na dně vyschlé řeky raději sbíral kameny jakožto koníček, který mu nikam neuteče.

Žilbyl ve své sběratelské vášni byl natolik vášnivý že vybral ze všech koryt všechny kameny, silničářům sebral všechen štěrk, takže přišli o práci a byli všichni vyhozeni, jelikož naháněli jenom Žilbyla s parním válcem, zatímco si děti hrály v tuhnoucím asfaltu. Žilbyl stihl rozebrat i všechny chodníky a nanosit je domů. Když město zbavil všech kamenů rozhodl se vydat po vlastech památkářských a stal se specialistou na hrady, které rozebíral zatímco sličná průvodkyně ukazovala na holé stěně turisticky nejzajímavější kameny podle turistické příručky nezajímavějších kamenů na hradech, jejíž vydavatelská kancelář zkrachovala díky Žilbylovi, když rozebral všechny hrady a nanosil si je domů za prasátkem z chlívka, které mu dělalo domobrance jeho cenného kameného jmění.

Žilbyl se poté oženil se sličnou vyhozenou průvodkyní, na svatbě se měli jako v ráji, jelikož jim prasátko sekundovalo na talíři co by hlavní chod. Hned po večeři udělal sličné bývalé průvodkyni hromadu dětí a žili spolu dokud jim všechny ty šutráky nespadly na hlavu, jelikož už je nehlídalo prasátko-domobranec z chlívka.

Haiku je

když píšu

haikU¿

 

                   


11 názorů

Aru
20. 08. 2020
Dát tip Silene

hlubokomyslné dílo určitě ne, konina určitě. jednou se třeba Žilbyl vrátí. snad se ti bude líbit něco ode mě v budoucnu, ale kvalitu nezaručuju :)


Silene
20. 08. 2020
Dát tip

Tož to se ti omlouvám, Aru, zaprvé jsem hlubokomyslnost díla přehlídla, zadruhé mi připadlo pusíkovské jak nášlapná mina :). Žilbyla Někoho u mne nepřekonalo, což ovšem v sobě nenese žádné další stigma.


Aru
19. 08. 2020
Dát tip

když já byl ve škole mizernej žák, psát jsem se naučil v podstatě až po škole :))


no já se s tím mohu smířit, ale ostatní asi neee......


Aru
19. 08. 2020
Dát tip

já už nevím jak víc to opravit, už to nebere ani ten editor :-)) smiřme se s tím že píšu jako prase, prosím :)


....něco jsi opravil....někde zůstalo.....přesto máš ode mne tip...za námět....jjjj je spousta lidí, kteří si "krámy" domů tahají


Aru
19. 08. 2020
Dát tip Silene

je to pohádka pro dospělé, hříčka, tak jako jméno Žilbyla. je teda pravda že jsem si s tím teda moc záležet nedal, nečekal jsem že to bude někdo hodnotit, tak jsem to dal jenom do prologu, jako předdílo. Ale hned po do dopsání mě napadlo že by Žilbyl mohl mít nějaký alternativní život, kde se mu nestala nehoda jako tady. díky za zastavení a komentář :)


Silene
19. 08. 2020
Dát tip Aru

Žilbyl má suprové jméno, ty dobrý rozběh fantazie, škoda té sestupné tendence jak u stylistiky, tak gramatiky. No. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru