Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 33.

19. 08. 2020
4
2
315
Autor
Benetka

Nikdykde dospělo do Kristových let... Letí to letí... Jako dívky na koštěti na sabbath na sabbath......

https://www.youtube.com/watch?v=eQ4ERBGtIeY

Ach Pane...! 

Ty to vidíš...?!

Slávek s ním neustále něco řeší ale on je prostě jen hanebný panchart. Tečka. V klídku bafá ze svého čibuku a má všechno totálně když ne u prdele tak zcela určitě na háku...

A tak Slávek raději mluví s AnděLenkou. I když ta také neodpovídá... Protože už tu dávno není... Slávek má od ponedělí týden snad zasloužené dovolené. A ani sám neví proč ale dal se do malování. Ostatně to bylo naplánováno už na loňské léto. Slávek tenkrát koupil obrovskou pixlu primalexu a barvičky k tomu. A řiká si: Váleček nepotřebuju ten mám doma. Někde. Někde ve sklepě. No tak jo. Otevřel dveře od sklepní kóje a když se pak vyhrabal z pod laviny nej(h)různějších předmětů bylo mu jasné že to nebude jen tak. Hmmm... Prakticky už celý jeden rok uklízí. A vynáší pytle s bordelem na sběrný dvůr. Už ani neví kolik jich bylo. Ale AnděLenka mu to řikala: Vyhoď to! Ale Slávek že nee že se to bude jednou hodit.

NEBUDE!!!

A tak to vyhazuje dnes a kdyby mohl tak by AnděLence líbal ruce nohy ústa a... Jenže nemůže......

Lásko. Chybíš mi. Vždycky jsme všechno dělali spolu. A já jsem tu teď při tom malování úplně bezradný... Sám. A to ani nevím proč to dělám? Pro koho? Kdybych to nechal tak jak to je taky by se nic nestalo. Vždyť bych klidně mohl umřít i v tom starém... To Slávkův Anděl byl plný touhy po kráse! Téda né že by Slávek nebyl ale jen AnděLenka to uměla dotáhnout až do konce. A Slávek se Ji teď snaží napodobit co to jen jde. Už pro tu bolest. Už pro tu touhu. Ale nikdy nebude tak dobrý jako Ona... A tak si řiká jestli by se Jí líbila barva kterou přetřel zárubně dveří?! Chtělo to tři vrstvy páč na původní černou Slávek natíral slonovou kost. A jestli by se Jí líbily nové zásuvky do koupelny v béžové barvě tak jak jsou kachlíky?! A taky nový dvouvypínač na světla ve stejné barvě?! Když to včera kupoval v obíčku v Hodoníně tak měl co dělat aby to udýchal. Těch vzpomínek!!! Jak chodil s AnděLenkou a s Adámkem a vybíral věci do bytečku. Penízků bylo málo ale Slávek se přesto snažil plnit vše co Jí jen na očích viděl... A tak koupil to co koupil a pak si to všechno taky sám namontoval. Přestože se snaží nevrtat se do elektriky... Jenže kamarád elektrikář řekl že nemá čas a koho jiného kde uhánět? Jo... Kupodivu je to všecko cajk. Ale jak ten čas hrůzostrašně letí! Než se otočíš je hodina pryč... Jo! A taky mám namontovaný nový držák na ručníky jak jsem vždycky chtěl! Musíš jednou za mnou AnděLenko přijet a kouknout se...... Jo. Už to není pro NÁS. Jen pro mě. A mně je to vlastně jedno...

Nooo... Ale jinak... Tak jak tenkrát v pětačtyřicátém: JOB TVOJU MAŤ GERMÁNSKUJU!!! Nejde to nejde to nejde to... Za tři dny vymaloval jednu místnost ze tří plánovaných. I když... Plus natírání plus elektrikaření plus montování plus sádrování a plus to že má vlastně dovolenou a tudíž vlastně nemusí niccc a vše co při tom vykoná je vlastně to PLUS navíc! (Smutný úsměv)

Aspoň že nevaří a chodí do dolní hospůdky na meníčka. Porce jako kráva a taky moc dobré! Zbavit se přemýšlení CO vlastně a pak stát dvě hodiny u plotny je neskutečně fajn. A jak už spolu s BlackSabbath víme tak s plným žaludkem je svět o malinko snesitelnější... (Malinko veselejší úsměv)

No... Takže zítra bánánově žlutá předsíň...?

ZLATOHNĚDÁ by byla lepčí ale tu prostě NEDÁM!

(Ironickopotutelný úsměv)


2 názory

blacksabbath
20. 08. 2020
Dát tip Benetka

jj....splným žaludkem jde všechlíííp......AnděLenka Adámek...ohlížíš se .... se smutkem....ZLATOHNĚDÁ by byla lepčí........pěkný podvečer


Alegna
20. 08. 2020
Dát tip Benetka

přeju krásný zbytek dovolené*****

stesk a smutnění...oči se mlží...nojo život, taky nedám bez zastřeného hlasu odpověď na otázku, jak se mám

se chystám malovat, až pominou ta vedra, koupila jsem 18nácti kilovku, hlupačka táhla jsem pěšo asi kilásek a teď ani nevím, za jak dlouho se musí po otevření spotřebovat, vydrží alespoň tři týdny?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru