Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Extraliga ledního hokeje

23. 08. 2020
4
5
677
Autor
supizmus

Tematické dny - Den radosti

   "Byl to den radosti. Den, kdy do ČR přišel koronavirus." Přesně s těmito slovy usínal spokojený ředitel Extraligy ledního hokeje poté, co předal pohár mistrovi nejvyšší soutěže pro rok 2020/21.

   Před jeho začátkem se velice obával čtyř zápasů - konkrétně všech čtyř vzájemných utkání mezi Motorem České Budějovice a Hradcem Králové, pro který právě z Budějovic kdysi extraligu ukradl majitel firmy Mountfield. No, a díky koronaviru se ročník nejen rozehrál, ale i dohrál bez diváků a kontroverze mezi fanoušky obou táborů tak díky tomu nebyly na pořadu dne. Absenci diváků si navíc vysoce pochvalovali i rozhodčí. Konečně si užili sezonu bez toho aniž by na jakékoliv jejich rozhodnutí vždy určitá část haly reagovala řevem, pískotem, vulgárními urážkami a při odchodu do kabin je ani jednou nikdo nepolil pivem.

   Ocenil rovněž fakt, že již při první vlně se rozhodlo, že letos nebude nikdo sestupovat. Díky tomu v závěru ubylo prapodivných výsledků, kdy celý rok marná mužstva najednou měla série vítězství a to zejména nad kluby, které již měly jasné play off. Letos byli marní marnými od začátku do konce a pokud už k nějakému překvapení došlo, bylo vskutku překvapivé.

   Koronavirus přivedl na extraligu bohužel i problémy. Jak mnohá mužstva v intervalech značně nepravidelných končila v izolaci, množily se neodehrané a odložené zápasy, až nakonec došlo k rozhodnutí, že se základní část vymaže. Do vyřazovacích bojů se namátkou vylosovalo 10 klubů a po vzoru fotbalové Ligy Mistrů se play off mělo odehrát na 1 vítězný zápas, vše na neutrální půdě. Za neutrální stadion byla vybrána luxusní multifunkční aréna v Chomutově, která sic patří mezi TOP 5 hal v zemi, ale hraje se tam pouze Krajský přebor a na schovávanou při školních exkurzích.

    Tento závěrečný turnaj nakonec dopadl k naprosté spokojenosti ředitele extraligy snáz, než čekal. K určení mistra totiž nebylo třeba odehrát jediný zápas. Celočeské karantény a zmatku při neustálých změnách využilo Polsko ke snadnému zabrání území Slezska, čímž se Vítkovice a Třinec staly součástí Polské republiky a pozbyly možnost dohrát nejvyšší soutěž v Česku. Kometa Brno se zasekla na D1 a na sever Čech nedorazila. Zlín vyhlásil, že se mu taková dlouhá cesta nevyplatí a odstoupil sám od sebe. Praha byla určena ohniskem nemoci a Spartu tak na místo konání nepustil hlavní hygienik. To si bohužel neuvědomili v Mladé Boleslavi, když právě přes Prahu na turnaj vyjeli a v hlavním městě uvázli na nucených 14 dní. To Liberec byl chytřejší a vyjel přes Děčín a Ústí nad Labem. Na Chánově autobus s Bílými tygry zajel k benzínové pumpě a zatímco jeho řidič u kasy platil pohonné hmoty, využilo tamní obyvatelstvo karantény místních policistů a z vozidla plného hráčů zmizela nejen všechna čtyři kola, ale i veškerá výbavá hokejistů. To Plzeňské se rozhodl podpořit jejich kolega, fotbalista David Limberský, který se sám pasoval do role autobusáka. Žel před cestou požil větší než malé množství nápojů s řízením neslučitelných a namísto v Chomutově skončili plzeňští na poli střechou dolů. Nejhůř asi skončili olomoučtí, na které se při tréninku zřítil jejich plechový stadion. Poranění hráči skončili všichni v nemocnici a město rozhodlo, že opraví střechu a dá fasádě nový nátěr.

    Mistrem se tak stal Litvínov, jediný klub, který dokázal přijet. Pohár ovšem černožlutí nepřevzali, neb hokejistům, navyklým dýchat výpary z Mostecké uhelné pánve a všech chemických koncernů podkrušnohoří, se v desinfekcí čpící aréně udělalo špatně a s vypětím všch sil převzali medaile a zběsile vyběhli před stadion nadýchat se koncentrátů v ovzduší.

   "Ano, byl to den radosti, kdy do ČR přišel koronavirus", říkal si před spaním ředitel Extraligy ledního hokeje a spokojeně usnul. Ráno se vzbudil s horečkou, malátností a špatně se mu dýchalo. Pozitivní tak přestala být jeho nálada, ale test na virus, který změnil ročník 2020/21 k nepoznání.


5 názorů

Kočkodan
23. 08. 2020
Dát tip supizmus, Gora

Za tohle extrovní dílko tě určitě nepošlu na trestnou lavici. ;-)


To se ti moc povedlo. Nejsem sportovní fanoušek, ale toto mne prostě uchvátilo. A tak to tady bude se vším už napořád. :-(((((


já hlásím, že se tady chechtám......supíku to je "briliantní" dílo.......*/*********


MilanH
23. 08. 2020
Dát tip

Skvěle napsaná parodie lepší , jak celá Lajna :-)


Gora
23. 08. 2020
Dát tip

Bavím, se, supíku, i když tentokrát je tvá mini protkána nití s černým humorem:-)) Díky za účast!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru