Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stíny horkého léta IV

23. 08. 2020
7
8
409
Autor
Movsar

A jak celé to divadlo dopadlo?

Holky z VIP kachličkové zóny byly krásně bronzové, neboť sluněni nezanedbávaly a k tomu používaly sekaninový krém. Další zimní sezónu tak budou moct strávit brigádou v klubu rozkoše a tance v ulici Ve Smečkách. 

Diana s kamarádkami si slíbily Petynku zas za rok, ale do té doby podniknout mnoho výletů a hlavně pijatyk a žranic. "Čo by som tak zjédla," ptala se sama sebe ještě cestou domů Diana a jeji prsa nabývala už jen vidinou tučného sousta.

Tichý muž, vyhnán ze světa poezie, doma přepisoval dojmy do veršů, a tam, kde dojmy samy sládly verši, přepisoval je do prózy.

"Tato, tato," vítali ve dveřích synci plavovlasého muže. Ten jim do ruky vrazil síťovku s lahvemi od piva a poručil zálohu proměnit zpátky na pivo.

Julinka cestou domů navštívila buňku běloruské exilové vlády, podepsala několik petic a deklarací a u stánku koupila novou advojku a ještě v tramvaji ji celou popsala kódovanými poznámkami, takže vypadala jako dílo art brut.

Olinek a maminka za sebou konečně zas zavřeli svět a šťastně pili čaj v soukromí domova a tiše si povídali "like lovers do", jak se zpívá v populární písni.

A cizí paní chtěla svému miňonkovi po vzoru ministryně financí složit báseň, ale nakonec vlivem sebekritického gesta zvolila výpůjčku z pokladnice české poezie: "Olinku, jsi zas doma u maminky/v zahradě suší se tvé plínky..." ťukala do okýnka z pixelů. A pak hořela a čekala, až mučivé digitálni ticho konečně přerval obrázek srdíčka.


8 názorů

Silene
26. 08. 2020
Dát tip

Jo, Olinek je mocný.


Movsar
25. 08. 2020
Dát tip Silene, Gora

Diky pratele. Skoro jsem pak po dopsani nabyl litosti ze to uz konci a ze bych tyhle postavicky zejmena ovsem olinka psal dal.. text si to zaridil sam ale kdybyte chteli.. ale neslibuju! ☺


Silene
25. 08. 2020
Dát tip

A škoda, že nemám usledováno, jsou-li všechny ty sekaninové produkty senzoricky konzistentní :).


Silene
25. 08. 2020
Dát tip

Protože, se v tom každý někde najde a zkušenost mu praví, když ne hned, tak na konci léta určitě. (lastgap)

Skvěle řečeno.

A stínování dočteno.


lastgasp
24. 08. 2020
Dát tip Movsar

Je to sice syrové čtení, vyvolávající i pochybnosti o dimenzích okoličností, ale dobře se člověk při tom cítí, protože se tomu dá věřit. Proč se tomu dá věřit? Protože, se v tom každý někde najde a zkušenost mu praví, když ne hned, tak na konci léta určitě. Dávkování mi nesvědčilo, proto jsem počkal až na konec. Bezva.


Gora
23. 08. 2020
Dát tip blacksabbath, revírník, Movsar, Silene

:-)) umíš ve správný čas zakomponovat aktualitky, tichý muži...


blacksabbath
23. 08. 2020
Dát tip Movsar

právě jsem se vrátila.... ne z hradu, ale z nákupu.....promočena až na spodní prádlo..... ó jak tebou je slovo krásně na prádelní šňůře všedního života pověšeno...početla jsem si a přitom si pěkně schnu.............<*-*>......*/******************


Alegna
23. 08. 2020
Dát tip Movsar

 závěrečná mnohé odhalila :)***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru