Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něco jako chřipka

08. 09. 2020
6
12
470
Autor
PavelK

letí holoubek -

honem zavřít slepice

a pustit fotbal


12 názorů

PavelK
15. 09. 2020
Dát tip

Koronavirus je něco jako chřipka. Před zápasem fotbalové reprezentace na Slovensku měli dva její členové (ne hráči, ale lidé ze zázemí) pozitivní test. Zápas se odehrál, nic méně po něm hlavní hygienyčka nařídila reprezentaci rozpustit. Jenže reprezentace měla před sebou za tři dny ještě jeden zápas. Chvíli se nevědělo co bude dál, hrozila kontumace zápasu se skórem 0:3 ve prospěch soupeře. Pak se našlo řešení. Vytvořit zbrusu novou reprezentaci z jiných hráčů. Pokyn k tomu dostal trenér Holoubek mělna to jen 5 hodin.  Tahle událost, která se už nikdy nebude opakovat měla velký náboj. Všichni fanoušci fotbalu byli zvědaví jak si narychlo splácaný Holoubkův výběr povede. Já jsem byl ve stejné situaci, napadlo mě to v noci po zápase. Hned ráno jsem to vkládal, aby to bylo aktuální. Napadlo mne, že název bude možná trochu zmatečný, ale řekl jsem si, "vždyť to byl zmatek".


Umbratica
14. 09. 2020
Dát tip

Mně tady vyčítají, že dávám nad haiku názvy. Ale kdybys ty dal nad svou miniaturku název : Haiku pro fotbalové fanoušky, získalo by to tím logiku.


PavelK
11. 09. 2020
Dát tip

Máš pravdu, tohle je haiku vyloženě pro fotbalového fanouška a je jen na jeden den. Proto jsem ho honem zveřejnil.  Zastupuji zde sociální skupinu, která se dívá na fotbal a chodí na pivo.

Děkuji za postřehy.


Umbratica
11. 09. 2020
Dát tip

Holoubek není obecně známá osoba, proto haiku nemůže dávat smysl lidem, kteří se o fotbal nezajímají.

Nápad(princip, na kterém je haiku postaveno) je sice zajímavý, ale je založený na čistě subjektivních psychických pochodech. Psychické pochody musejí být obecně pochopitelné, přenosné na jiné lidi, jinak haiku nemůže fungovat.

Trochu jsem se zase začala haiku věnovat a první várku svých nových výtvorů jsem dnes dala do haikárny. časem to zase smažu, ale kdyby ses na to třeba chtěl podívat, stačí si zadat kategorie a kliknout na haiku.


PavelK
09. 09. 2020
Dát tip

Asi máš pravdu. Ale už to asi nechám. Díky moc.


Můra73
08. 09. 2020
Dát tip

Možná bych ještě prohodila Holoubek letí - ...

Fotbal je mi hodně vzdálený, bez vysvětlení bych nevěděla, ale hezky uchopeno


haha......též jsem dumala....fotbalová jména neznaje......ale teď už chápu...hurá...jjj takhle je to dobrej humor  :-)))))......*/*****


Po prečítaní samotného dielka som nechápal akú má súvislosť letiaci holoubek s futbalom, po komentári som už v obraze ;-)


PavelK
08. 09. 2020
Dát tip blacksabbath

V noci jsem nemohl spát, tohle mi přišlo na mysl, nesneslo to odkladu. Děkuji za radu, opravil jsem. Není to metafora, je to obraz člověka, který si včera večer při průletu holuba uvědomí, že dávají fotbal.

Je to o tom koronavirovém blázinci kolem utkání Česko - Skotsko. Jméno Holoubek bylo často zmiňováno.


Gora
08. 09. 2020
Dát tip

Pavle, aby ti poslední dva verše lépe navazovaly a nepůsobilo to jako tři samostatné, dala bych v posledním - a pustit fotbal...

ale i tak to vidím jako humornou mini:-) s holubičí metaforou.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru