Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Letní podvečer

10. 09. 2020
5
12
628
Autor
PavelK

letní podvečer -
červánky a ozvěnou
heavy metal


12 názorů

PavelK
20. 01. 2022
Dát tip

Šmodrcha: Budu o tvých slovech přemýšlet. Díky moc.


Šmodrcha
19. 01. 2022
Dát tip

Je to dobré, slušné. Líbí se mi, pěkný obraz. Malá připomínka - snad trochu zbytečné dvakrát odkazovat na podvečerní čas, červánky by stačily, například, první verš pak mohl být využit ke kresbě místa nebo jiným způsobem dokreslit zážitek.

Opravdu fajn, mám jen vtíravý pocit, že když si s tím pohraješ, že to může být ne jen dobré, ale dokonce výborné.


PavelK
19. 10. 2020
Dát tip

Potěšilo mě, že si ji četla vícekrát, díky Goro.


PavelK
19. 10. 2020
Dát tip

a2a2a: Každopáně jsem rád, že se Ti líbi.

Díky moc.


Gora
18. 10. 2020
Dát tip

Četla jsem to víckrát, a stále se přikláním ke kategorii miniatura, hříčka, a stále ji považuji za podařenou. Příroda a moderní hudba - originální...


a2a2a
18. 10. 2020
Dát tip

Mi se na první dobrou haiku líbí, i ten prostřední verš, který nejprve zdůrazňuje charakter chvíle a současně vytváří kontrast se specifickou hudbou, aniž něco soudí. Ale při delší úvaze musím dát za pravdu Goře i Umbratice, protože haiku si zakládá na nepopisnosti a ty červánky vzhledem k letnímu podvečeru k tomu směřují. Přesto jako miniatura působí velmi dobře.


Umbratica
11. 09. 2020
Dát tip

Pokud jsi ty sám s haiku spokojen, pak já nemám co dodat.


PavelK
11. 09. 2020
Dát tip

Vidíš mě se zase střední verš líbí. Červánky zní jako zdrobnělina, je to ryze české slovo popisující obraz. Heavy metal je cizí výraz popisující drsný zvuk. Vytváří kontrast. Nezáleží jaký k jednomu či druhému máme vztah, obojí je jedinná skutečnost tao, tathátá. Navíc slovo "ozvěnou" na konci středního řádku  a heavy metal na posledním řádku umocńuje pointu.


Umbratica
11. 09. 2020
Dát tip

Népad je dobrý, střední verš ale není dobře vyřešen.


heavy metal....super.....červánky pohladí......matak rozproudí.....*/***********


PavelK
10. 09. 2020
Dát tip

Neřekl bych kříženec, je to prostý popis pátečního večera na venkově. Možná zítra, jestli budou červánky může večer na mé zahradě vypadat přesně tak. Z cca 7 km vzdálené vesnice sem doléhají ozvěny bigbeatové tancovačky, taky tam občas zajdu, ale ne na heavy metal. Za mého mládí se heavy metal uchytil především na "somráckém" venkově, vexláci chodili ve městech na diskotéky.


Gora
10. 09. 2020
Dát tip

Kříženec přírodní mini s městskou...červánky bych už vynechala /jako náznak situace stačí ten podvečer/a snažila se dopracovat druhý verš... nápad pěkný:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru