Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Váhavé milostné vyznání českým ženám

12. 09. 2020
4
12
462
Autor
Hamar

"Dívky nižší rasy, já vás asi miluji"

říšský protektor Reinhard Heydrich r.1941 Praha


12 názorů

Dales
12. 10. 2020
Dát tip

Připomněls mně jeden z Czenglismů ze sbírek vzniklých víc než před dvaceti lety:  Veškerý vodík se asimiloval v roztoku.  :  All the hydrogen probably made love in the solution.


Umbratica
24. 09. 2020
Dát tip

Já před tebou smekám. Jsi první člověk tady na Písmáku, který mi kdy dal za pravdu. Lidé se většinou hádají a hádají, dokud jim nedojdou argumenty a pak se odmlčí. Ale ještě mi nikdy nikdo nedal za pravdu. Velmi to oceňuji a až někdy budeš mít pravdu ty a ne já a já si to uvědomím, dám ti za pravdu taky.


Hamar
21. 09. 2020
Dát tip

Asi bych naši debatu ukončil tím, že by to Heydrich asi v roce 1941 neřekl a to ti dávám za pravdu.


Umbratica
21. 09. 2020
Dát tip

Úvahy o tom, co by bylo po válce, to je jen co by kdyby. Projekty byly různé, schváleno ovšem nebylo nic, neboť v totální válce měli Němci jiné starosti. Je ovšem třeba vycházet z faktů : za protektorátu byl český nacionalismus podporován, např Emanuel Moravec byl překládán do všech jazyků Němci porobených národů, takže je dodnes druhým nejpřekládanějším českým spisovatelem po Čapkovi, Joseph Goebbels chodil s oblibou do českého Národního divadla, kde mu všichni vzdávali hailováním hold, Česká filharmonie hrála Hitlerovi k narozeninám skladby českých autorů a tak bych mohla velmi dlouho pokračovat.


Hamar
20. 09. 2020
Dát tip

Umbratica - To co píšeš, je jistě pravda. Na druhou stranu asimilace, aspoň jak ji chápu já, je hlavně ztráta identity národa. A kdyby Němci čistě hypoteticky vyhráli válku, myslím, že by byli Češi, aspoň ti kteří by mohli zůstat v České kotlině, poněmčeni. Nedávno se tomu věnovali na ČT2 v dokumentárním pořadu "Co by kdyby", kdy jeden takový poněmčený mladý člověk jel hledat své české kořeny na Sibiř, kde byli přesídleni jeho prarodiče.


Orin
19. 09. 2020
Dát tip

A nespletl ses? Neříkala to náhodou Sedmá z devíti ve StarTrek-Voyger, když byla ještě Borg a prováděla asimilaci posádky. (Že by zborgovali i Haydricha?)

"My jsme Borg. Sklopte své štíty a vzdejte se. Vaše biologické a technologické charakteristiky budou přidány k našim. Vaše kultura nám bude sloužit. Odpor je marný."

"Opakuji, odpor je marný. Budete asimilovány." :-)


Umbratica
18. 09. 2020
Dát tip

Češi, dle nacistických teorií, byli árijci právětak jako Němci. V době protektorátu byly uskutěčněny zatím rasové průzkumy jen u ozbrojených složek a bylo zjištěno, že Češi v protektorátu jsou rasově čistší než Němci v Sudetech.

Projekt Lebensborn měl za války zajistit rasově čisté děti. Ty plodili hrdinové z fronty, hlavně příslušníci SS a rasově čisté ženy, což zdaleka nebyly jen Němky, ale též Češky a Polky. (viz též Hrabalova próza Obsluhoval jsem anglického krále). Heslem tvůrců nacistického projektu Lebensborn dokonce bylo : není důležitá národnost ale rasa.

Tvá legrácka tudíž postrádá i to nejzákladnější ponětí o nacistické ideologii a je obsahově naprosto nesmyslná.


Tak jsem se dozvěděla zase něco nového . :))))


lastgasp
13. 09. 2020
Dát tip

Asi měl již tušení co nižší rasa dokáže. 


Hamar
13. 09. 2020
Dát tip

Tahle ta blbůstka je asi trochu na hraně, ale co byste taky čekali od milovníka České sody a Monthy Pythonů. Jinak souhlas s blacksabbath i Lami.


Lami
12. 09. 2020
Dát tip Aru

Někdy roku 1941 seznámil Walther Schellenberg šéf rozvědky SS fašistické špičky s ekonomickým rozborem vypracovaným odborníky svého úřadu.Z něj jasně plynulo, že Německo nebude schopné udržet krok se Spojenci v produkci válečného materiálu.To naznačovalo prohru ve válce.Hitler ta zjištění ihned odmítl jako nesmyslná a Himmler chtěl dát ty specialisty zastřelit za defétismus.Heydrichova tvář byla popelavě šedá.Byl to inteligentní člověk, který se upsal ďáblu.Dobře, že ho naši zabili.

 


blacksabbath
12. 09. 2020
Dát tip Nami 99, Aru, Lami

to já bych neváhala..ne asi.... ale určitě....nechala bych ho pověsit za genitálie do průvanu......a krkavci oklovat.......Hamare máš typ za to, že jsi mi zvedl adrenalin....


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru