Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vší síla

25. 09. 2020
5
8
436
Autor
losto

Veš povoluje zarezlou matici, a druhá ji povzbuzuje:

"Musíš zabrat vší silou!"

 


8 názorů

Lenochod
22. 06. 2022
Dát tip

Tak nám onehdy překopali jedinou silnici. Musela jsem tedy jet přes les a použít „klíč“ na otevření závory, který mám pro ten případ v autě.  Je to jakýsi imbus, kterým se povoluje šroub zabudovaný do závory. Jenže mám také vší sílu, tak jsem po pár marných pokusech zavolala svému milému s prosbou o radu. „A povoluješ to na správnou stranu?“ „Já nevím, zkouším to na obě...“ „Musíš proti směru hodinových ručiček!“ Po daších několika marných pokusech mi po telefonu slíbil, že tam pošle našeho kamaráda, aby mi pomohl závoru otevřít. A když kamarád (obr s obří silou) přijel, začalo to vypadat beznadějně. I jeho pokusy byly marné. Všimla jsem si ale, že to kroutí na druhou stranu než já, tak jsem ho na to upozornila a on prý, jak jsem na to přišla? A že prý si je jistý, že to dělá správně. Já na to, že to mám od přítele a že to musí být proti směru hodinových ručiček, že všechny šrouby se podle něj takto povolují. Kamarád chvíli hodnotil situaci, pak pokýval hlavou, zabral znovu v tom svém směru, tentokrát vší obří silou (až celý zrudnul), a pak závora konečně povolila! Potom mi řekl: „Když je ten šroub ze spoda závory, musíš se na něj podívat od spoda... Koukala jsi na to shora a tím pádem jsi to utahovala! Ale řeknu ti, že tak strašně utažený šroub jsem ještě nepovoloval!“

:0)


Řásnovka
29. 06. 2021
Dát tip

Děkuji, Losto. Věřím Ti. Sama nedokážu rozlišit, co se vynoří de novo a co z hloubi vzpomínek. Vědecky lze zkoumat pouze věci, které mají materiální základ. Úžasné divadlo fyziky http://veletrhvedy.cz/cz/vsi-silou/


losto
29. 06. 2021
Dát tip

Tomu věřím, možná to je. Ovšem já to nikde neslyšel, ani nečetl, tudíž ani neopsal. Takže je to originální? Támhle někde, asi komplot.


Řásnovka
29. 06. 2021
Dát tip

tohle je originální? slyšela jsem to už, i četla... někde jinde, asi konspirace


losto
29. 09. 2020
Dát tip

ok :)


Vydarená slovná hračka. Posledný dovysvetľujúci riadok je zbytočný.


losto
25. 09. 2020
Dát tip

ok :) 


aleš-novák
25. 09. 2020
Dát tip Alegna, losto, Řásnovka

matka nemůže být zrezlá...pravděpodobně se jedná o matici...:o) (tenhle rozdíl nám vštěpovali do hlavy na průmyslovce...)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru