Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

podobenství o počítačích a buddhismu

07. 10. 2020
6
4
535
Autor
Danny

Narazil jsem na internetu na zajímavou knížku o buddhismu: vyšla pouze v angličtině a já si uvědomil, že některá knihkupectví umožňují pohodlně objednat knížky ze zahraničí, pokud znají název a ISBN. Tak jsem se rozhodl si stránku s knížkou vytisknout. Mačkám Ctrl+P ve Firefoxu a nevidím tam tiskárnu, kterou chci. Pamatuji si, že s tímto jsem měl problém, ale že tato tiskárna byla v dialogu prohlížeče PDF (Acrobat Readeru). Řešením je tedy vytisknout ve Firefoxu stránku do PDF, PDF otevřít v Acrobat Readeru a to pak vytisknout na tiskárně. Trochu přes ruku, ale proč ne.
Tisknu do souboru do složky Dokumenty. Koukám pak do Dokumentů, ale soubor tam nevidím! Zkouším jiný název: stále ne.
Za chvíli jsem na to přišel: pracuju virtuálně na vzdáleném počítači. A to PDF se ukládá nikoli na tento virtuální počítač, ale do reálného notebooku, na kterém fyzicky pracuju! Dívám se do složky Dokumenty na notebooku: a voila, soubory tam jsou.
Co z toho plyne? Spletl jsem si, kdo jsem já. Považoval jsem se za jistou virtuální bytost, konstrukt: který zakrýval mé reálné, mně nejbližší já, stejně jako maximalizované okno virtuálního počítače zakrývá reálný počítač, na kterém ve skutečnosti pracuji.


4 názory

Někde jsem se v té vší virtualitě ztralia, gomen...


lastgasp
11. 10. 2020
Dát tip

Přiznávám, že pro mě je to složité jenom číst, natož tomu porozumět. Vím, před kým se sklánět. Bezva. 


člověče Danny...ty jsi počítačovej virtuóóóso.... a voila, soubory tam jsou...:-)))....*/**


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru