Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

cesta - úvaha

07. 10. 2020
8
7
249
Autor
Markét5

Možná si o mně teď řeknete, že jsem blázen, ale mám tu jedno tvrzení. Napadlo mě tak nevinně cestou autobusem. Život je jako cesta autobusem. Pořád jen jedeme, časem zpomalíme. Někde nabereme do života nějaký lidi, některý vykopneme. Někdo se pohodlně usadí, ostatní stojí a zběsile zvoní na zvonek, aby už konečně mohli vystoupit. Kde kdo se veze z nádraží až na konečnou, jiní vystupují hned po první zastávce. Jsou tu i tací, kteří náš autobus nestihnou. Už mi rozumíte? Je to vlastně jen jízda. V klidu jedete a v tu nejméně očekávanou chvíli se krutě vybouráte...


7 názorů

Umbratica
08. 10. 2020
Dát tip Thea v tramvaji

Je - li život jako cesta autobusem, pak se obávám, že mnozí lidé do toho autobusu ani nenastoupí. Já třeba chodím raději pěšky. Tip.


vesuvanka
08. 10. 2020
Dát tip

Zajímavá a výstižná metafora, TIP


Rhodesie
08. 10. 2020
Dát tip

Výstižné.  Občas někdo nepohodlnou cestu svádí na "řidiče"... Tip


Je to tak. Trefné - život je jízda. Jo a ještě je pro tu jízdu potřeba znát určitá pravidla, ale i tak jezdí dost lidí jako blázen :)


Gora
07. 10. 2020
Dát tip

Výstižná metafora - cesta životem/ jízda autobusem... napsané čtivě.

Kategorie spíš miniatura prozaická než úvaha.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru