Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět informystiků: Prázdné zprávy

19. 10. 2020
1
1
230
Autor
Danny

Jeden z učedníků Harryho Hackera jednou pracoval ve zváštní firmě. Přidával tam další vlastnosti do firmware telefonní ústředny. Zahraniční kolega po něm chtěl, aby v případě, že v systému nejsou žádné probíhající hovory, program vrátil na dotaz o hovorech prázdnou zprávu.
Učedník to implementoval. Posléze se opět ozval tento kolega s dalším požadavkem: jsou dva různé typy hovorů a proto je potřeba dva různé typy zpráv.
Učedník se usmál: "Jakým způsobem chceš rozlišit dvě různé prázdné zprávy?"
Toho dne byl zahraniční kolega osvícení blíže než kdy předtím.


1 názor

lastgasp
24. 10. 2020
Dát tip

Bylo by možné se pozastavit nad tím, proč uvedený text v kategorii ostatní, nezařaditelné, byl již mnohokrát přečten, ale zatím opomenut v kategorii literární interpretace. Přitom podle Nietzscheho, nelze odmítnout možnost, že existuje nekonečné množství interpretací. Zde by šlo především o interpretaci literární. Asi jsem byl také osvícen, když jsem prozřel skutečnost, že tento text Písmákovi nepřísluší. Slušel by určitě lépe v prostředí teoretické informatiky. Vrátím se k věci. Lidsky jde  o to, podat informaci (hlášení) o tom, že není co hlásit. Lidově - vakát. Polemizovat lze o účelu a významu takové infomace v prostředí binárního kódovacího systému. V praxi od toho nejsme daleko a v běžném životě užíváme kódovací systém běžně, aniž jsme si toho vědomi. Jako příklad mohu uvést čl. 350 předpisu ČD K11. Jedna informační oblast se bez takových informací neobejde. Statistika a její výsledky. Železničáři to vyřešili, aniž prozřeli. Na jednom tiskopise dokázali rozlišit dvě různé prázdné zprávy - žádná zásilka - žádný výkon - a je to. Ještě doplním poděkování za promptní zveřejňování mých excel tabulek ve splupráci s Gorou, díky. Odvažuji se dát tip.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru