Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plukovník. Mexické poměry

25. 10. 2020
6
4
233
Autor
Movsar

Zrovna se ládovali čupitas a tykvovým pivem v kiosku u parkoviště, když je sebrali. El Banana, El Pichu a El Jujas.

"To vy jste rozčtvrtili ty lidi v lese u zálivu?" zeptal se bezelstně seržant. "Pojedete na stanici!" Vrtěli hlavami. Seržant se rozmáchl pažbou brokovnice a La Pichuovi vyrazil všechny horní zuby. S hubou plnou krve El Pichu kýval hlavou, že je skutečně rozčtvrtili oni.

Nastoupili do policejního vozu a odjeli na stanici.

"Mám je tady, všechny, plukovníku. Elbanana, elpiču i elchujas," hlásil seržant. Plukovník s velikou jizvou na tváři si je přísně prohlížel. "Tady tomu jsem rozbil hubu," vysvětloval seržant před mužem s bradou umazanou od krve. "Dobřes udělal," odpověděl plukovník.

"Kdo vás poslal?" převzal otěže sám plukovník. Pod namířenou hlavní pětačtyřicítky promluvil El Banana: "El Maron." "Kolik jste jich zabili? Našli jsme patnáct končetin a dvě hlavy. To nějak nesedí," plukovník natáhl úderník. El Banana krčil rameny, početní úloha ho zaskočila. Plukovník namířil na El Jujase. Když mlčel, rozkázal mu otevřít ústa. Hlaveň mu strčil až do krku. "Deep throath. Polykáš?!" zasmál se a střelil. Hlava se oddělila od Juase a její zbytky visely z krku jako vyzrazené tajemství lidského nitra.

"Teď vás budu muset zastřelit všechny," podíval se na zbylé dva kumpány. "Ještě aby o mně pak psali v bulváru, generál mě odvolal a já přišel o výsluhy." "Dum-dum, bude zas plný dům," zanotoval si a hned nato střelil El Banana a po něm El Pichua. Seržantovi nařídil všechno spálit, včetně nálezu z lesa u zálivu, aby nebyla zbytečná práce s protokolací a počty. "A Maronovi vystav za ty tři krysy fakturu." A odešel na čupitas a tykvové pivo do baru Conchitas.  Večer tančila jeho oblíbená Macatá Maria s dcerou.


4 názory

lastgasp
26. 10. 2020
Dát tip

Vynikající sugestivní pojetí literárního hororu splňující základní cíl - pobavit a vyděsit. Bezva.


Slušný masakr ;-)


Movsar
25. 10. 2020
Dát tip

Pravda, dekuju ta upozorneni.


Luzz
25. 10. 2020
Dát tip

dobrý.

(jen malichernost... pokud to má být vyslovované el chujas, tak to musí být napsané el juyas)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru