Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

S7 28.10.2020

Výběr: atkij
28. 10. 2020
10
7
519
Autor
Hester

Ženská skupina

 

Krčí se v křesle schoulená

křehká

jak mládě rehka

 

Objímá vlastní ramena

 

Jenom to řekni

co za dveřmi bytu

 

že vlastní brácha?

Silou?

Kurva jiný mee too

 

a ty?

Že o zem otlučenou hlavu?

Zlomenou čelist?

A říkáš že byl v právu???

 

Řekni to celý!

 

Těch facek od života

 

Co mám říct já?

Že trochu tlačí bota?

Je to jak vina přeživšího

 

Stydím se že mám hezký život

 

 


7 názorů

Rikam si, jestli ta strohost byla dusledkem te litosti hranicici s pocitem viny. Mrazive. Dobre napsane, ale lyrictejsi veci se mi od Vas libi vic. ;) S.F.


guy
29. 10. 2020
Dát tip

Mi to evokovala pasáž z mé oblíbené knížky, kterou jsem tady u jedné své věci použil jako prolog. Jde sice o srovnání jiných záležitostí, z jiné doby a z jiného prostředí, ale určitá analogie se nabízí:

"Ty si, Fulčume myslíš, že všechno víš, jenže nerozeznáš rozdíl mezi nepohodlím a problémem. Když si zlámeš vaz, když nemáš co jíst, když ti hoří dům - tak to je problém. Všechno ostatní je nepohodlí. Život je nepohodlný. Život je hrbolatý.Nauč se rozlišovat mezi nepohodlím a skutečnými problémy. Dožiješ se vyššího věku. A taky nebudeš otravovat lidi. Dobrou noc"

(Robert Fulghum: ACH JO)


Safián
29. 10. 2020
Dát tip a2a2a

Možná schematické, ale jak účinné, falešné a proradné. Záměrně vynechaný počátek příběhu. Vždyť ženská lyrika sotva přizná ženský způsob týrání. Před ním je muž naprosto bezbranný. Ženská by ho raději nechala hodit milion do kamen, než by třeba něco málo klápla k věci. Zbývá mu jen těch pár facek, ubohé svědectví jeho bezradnosti a prohry. Mluvit tady o silné výpovědi je opravdu přehnané.  Podobné texty se tváří, že líčí střet anděla s ďáblem. ve skutečnosti jde o střet dvou ďáblů a těžko určit, který je horší.


Zbora
28. 10. 2020
Dát tip

Mám z ní dost podobný pocit jako Rendl. 


atkij
28. 10. 2020
Dát tip Gora

To je tedy silná výpověď. Musím teprve řádně vstřebat. 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru