Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holka,co utíká

29. 10. 2020
5
5
494
Autor
Vee R.

Šla jsem, šla jsem, běžela jsem a ani jednou už nezastavila. Před tím vším, co se po mně chtělo nebo očekávalo. Nechtěla jsem už slyšet vůbec nic. Ani jedno jediný slovo. Prý úkol do matiky, prý úkol do fyziky a do chemie. Já jsem nechtěla nic slyšet. Připadalo mi, že tohle je na jednoho člověka moc už. Všechny ty pocity, co se ve mně míchaly. Jako kdyby mě to všechno mělo rozmáčknout a už bych nikdy neviděla sluneční svit a v životě nikoho neobjala. Podzimní listy mi křupou pod nohama a já už v tuhle chvíli nedokážu potlačit ironickej úsměv. To ti to teda fakt dlouho vydrželo, říkám si. Já jsem si ale doopravdy myslela, že to tentokrát bude jiný, že to tentoktát bude lepší. Ale kdepak. Jsem to já přece. Ta holka která od všeho utíká. Po nějaký době se mi ze všeho začne dělat blbě. Začnu nesnášet všechny ty závazky, který jsem si tam vytvořila a chci jenom jít pryč. A někdy to bohužel je velmi jednoduchý a někdy to už jen tak nejde. Lidi se prostě ptají. A proč už tam nechodíš? A proč už to neděláš? Mě se chce jenom zařvat Nevim! Já nevim, proč jsem taková! Proč nikdy nic nedotáhnu a pak vždycky skončím tady.

 

Musíte si říkat, jak hrozně ubohý to je. Asi jo no. Ale to je život. Já se nechci nechat vláčet tím, čím si myslím, že jsem. Koneckonců život máme ve svých rukou a kdokoli, kdo tvrdí něco jinýho se jenom vyhýbá nepříjemné pravdě. Nikdo za tebe tvůj sen nesplní, nikdo nezačne makat a nikdo nezačne na svět koukat jinýma očima. Každej si do života přitahujeme to, na co myslíme. Asi si říkáte, že tohle už je trapný, ale zkuste se nad tím někdy víc zamyslet. Jediný, co vás limituje je vaše mysl. Když tomu uvěříš, tak se to asi zdá hrozně jednoduchý, ale jak tomu doopravdy uvěřit? To fakt netuším. Třeba na to jednou přijdu. A už nebudu utíkat.


5 názorů

Aru
30. 10. 2020
Dát tip

neznám nikoho koho by škola bavila, a šprti byli vždycky za dementy :D

na střední byl pak genialní systém, kdy existoval určitý limit neomluvených hodin za které nic nehrozilo. stačilo si to jenom pohlídat a vynechat ty úplně nejnudnější hodiny.

takže já to chápu, co jsem chodil do školy, tak jsme tam nechodili proto, abysme se něco dozvěděli, ale abysme se naučili na nebližší test, takže to tvoje utíkání chápu; byly to ztracený roky života, no a jestli si najdeš nějakou stupidní práci, tak to bude v bledě modrým, omlouvám se za můj zničující optimismus :D


clovrdik
30. 10. 2020
Dát tip

Dobrý :-) ... no jo, to je věk ;-)


Lerak12
30. 10. 2020
Dát tip

Že si tvoříš myšlenky na papíře...

Tedy,  jako začátek dobrý*


Danny
29. 10. 2020
Dát tip

Pěkně ses nad sebou a nad svým utíkáním zamyslela. Přestat utíkat zřejmě chce nějakou motivaci,  nějaký motor, který tě přiměje k tomu postavit se tomu a začít se snažit. Přeju ti, ať tuto motivaci najdeš, Tip.


Umbratica
29. 10. 2020
Dát tip K3, Vee R.

Vidím, že jsi tady první den, Vee a tak tě tady vítám. Kdo jsi, mohu soudit jen podle toho, jak píšeš a tak to má být. Samotný text vždy řekne o autorce nebo autorovi víc než nějaké obřadní představování se. Ty píšeš na "začátečnici" velmi dobře a mně se tvůj styl moc líbí. Věř mi, že jsem už dlouho nedala žádnému nováčkovi tip za první dílko. Jsi vyjímkou.

Předsevzetí, že už nebudeš utíkat, je to nejkrásnější předsevzetí, jaké jsem tu od začátečnice četla. Máš moje sympatie : neutíkej nikdy před nikým a před ničím. I tady jsou lidé dobří a zlí, ale především je tu stohlavá množina naprostých ignorantů. Nedej se tím znechutit a bojuj. Neutíkej. A když nevyhraješ tady,(to je hrozně těžké, to mi věř) vyhraješ sama nad sebou. To ti Pímák umožní, když v sobě budeš mít dost síly.   Tip.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru