Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zaprodaná duše

03. 11. 2020
11
16
316
Autor
netWoor

Duše je dávno zaprodaná.

A jenom malá kapka slaná,

jež mlčky po tváři mi stéká,

křičí mou bolest. Prostořeká.

Však i ta zmizí v nenávratnu

a já pak zase zuby zatnu

a prázdný prostor v mojí hrudi

zaplním cynismem. Ač studí ...


16 názorů

Benetka
25. 12. 2020
Dát tip

Hmmm... Tak tohle je moc hezky napsáno!


MilanH
04. 11. 2020
Dát tip

!!!


Neradno dávat před lidmi najevo city. 


já jen koukkám a mlčím......*/*******************************


Umbratica
03. 11. 2020
Dát tip

Díky za típek. Písniček tu mám taky dost. Třeba ti některá rozházená připadat nebude.


netWoor
03. 11. 2020
Dát tip

haiku jsem napsal jednu :)))))))) bo jsem to neznal (nejsem básník, jen si hraju se slovy) .... šlo o takovou  parodii, co stejně málokdo pochopil :)))) Tvoje rýmovačky se mi líbí (i ty číňánský překlady, sem ti zapomněl dát tip), jen mi někdy přijdeš, že máýš rozházenou melodii, ale jde spíš o pocit ... :))) já sem spíš takovej písničkář :)))))))


Umbratica
03. 11. 2020
Dát tip

Já jsem taky na rýmy, ale ne striktně. Píšu i volné verše, haiku a senrjů se střídavými uspěchy. Ta soutěž s Mathesiem pod Dvěma čínskými čtyřveršími je taky rýmovaná. Jak taky jinak ?

Rýmovaní mi jde asi líp než haiku. Napsat básničku ve vázaném verši je pro mě jednodušší, než napsat haiku, ktré by za něco stálo. 


Umbratica
03. 11. 2020
Dát tip

netWore,

jestli jsem "slavná", to opravdu nevím, ale je fakt, že někteří čtenáři mi tady zadávají úkoly jako například soutěžit s Bohumilem Mathesiem. Asi jsem prohlála, za překlad čínského osmiverší jsem dostala jen 10 tipů, takže smazáno, ale kdyby tě zajímalo, je pod mým dílkem Dvě čínská čtyřverší z 25.9. 2020.


netWoor
03. 11. 2020
Dát tip

ty tady budeš slavná osoba :)))))) po mě čtenáři (ani jeden z těch dvou) nic nechtějí :))). Koukám, že už máš i vázané verše, a pěkný, musím si tě dát do oblíbených ...  


Umbratica
03. 11. 2020
Dát tip Benetka

Hm - zvláštní. Taky jsem si předchystala na zítřek něco ze šuplíku(Sdílení), ale ne proto, že mi docházejí nápady, ale proto, že po mě čtenáři pořád chtějí něco osobního, zatímco já si raději nasazuji masky, nejlépe masku Li Čchig - čao. Sdílení je aspoň částečně osobní, tak uvidím, jestli tak bude zítra vnímáno.


netWoor
03. 11. 2020
Dát tip

to je nakej starsi vykrik, uz nic takovyho nepisu, ani jsem to sem davat nechtel. Ale zvolna mi dochazeji napady a inspirace a musel tedy sahnout hloubeji do supliku. Ale uz brzy prestanu vkladat jednu rikajdu denne... 


Umbratica
03. 11. 2020
Dát tip

netWore,

dělám si tady takový soupis neodekadentů na Písmáku a netušila jsem, že do něj budeš patřit i ty. Tahle básnička mě ovšem přesvědčila. Tip.


Kočkodan
03. 11. 2020
Dát tip Benetka

 

Tvoje dílko má jedinou vadu – je ve špatné kategorii. :-) (já vím, ty ses rozhodl takhle deklarovat všechno; ale fakt se mi to moc líbí)


Norsko 1
03. 11. 2020
Dát tip

Hřeje. Jako má whisky po ránu

Tip


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru