Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Životní dilema

07. 11. 2020
0
8
382
Autor
Paul Freeman

Kontraktor. 

 

,,Nemáte se ptát na účel, ale máte plnit to co vám dáváme za úkoly.  Jste více jak dobře placený!”  ozvalo se z telefonu. Chvilku jsem se odmlčel. Párkrát se zhluboka nadechl. Toto je typ rozhovoru, kdy není dobré projevovat emoce. A co nejklidněji jsem odpověděl: ,,Rozumím.” Doufám, že nepoznal ten výsměšný podtón. Hovor ukončil. V rychlosti jsem si došel na balkon zapálit cigaretu. Nesnáším ten zlozvyk. Napil jsem se silné černé kávy. Sakra začínám zas moc přemýšlet. To není dobré pro člověka v mém oboru. Úkol je jasný. Eliminovat vůdce hnutí v sektoru 54. Federace nemá ráda pokud je někdo ohrožuje. Subjekt má velký vliv na lidi a ne zrovna pohodlné názory na věc. Poslat tam své oficiální ozbrojené složky by byl velmi násilný politický akt. Už teď jsme na pokraji občanské války. A nějaký řád je lepší než žádný. Takže moje práce.

 

Avšak ještě se podíván na profil cíle. Nádherná žena. Moje dobrá kamarádka z minulosti. Chytrá a inteligentní holka. Vždycky jsem jí obdivovalk. Asi o tom direktor nemá ponětí jinak by mě tam neposílal. Nebo možná ano a je to zkouška loajality. Odmítnutí nepřipadá v úvahu. Mám rodinu, která si žije v blahobytu dokud plním. Stejně by poslali někoho jiného, kdo by to udělal místo mě. Zapálím si další cigaretu. ,,Tuhle prostě nezabiju!” říkám si pro sebe. 

 

Z dumání mě vyruší manželka: ,,Dneska si nějaký bez nálady. Děje se něco v práci?" Otočím se na ni. Pokusím se o umělý úsměv: ,,Jen máme mírný pokles ve výrobě.” opovídám jí. Nesnáším, když ji lžu. Ale má z toho velké výhody. Co bych pro ní neudělal... Dále v rozhovoru pokračuju: ,,Jen zase poletím na služební cestu. Postarej se o dcerku.

 

Zasr*** dilema. V životě občas nejde udělat správnou volbu. Za své rozhodnutí jsme si ovšem odpovědní sami. No jdu na to. Dcera potřebuje dobré vzdělání a klidné vyrůstání... Manželka hezký dům... Však se, ale člověk projeví až v danné situaci. Možná se pokusím to vyřešit jinak...


8 názorů

Všímavá. Ano. Jen "mimozemšťani" a sci-fi mi dovolují "volnost". Plus to, že tento žánr zbožňuju. Napsal jsem už reálnou kritiku. A způsobilo to docela pozdvižení, což jsem ani nečekal. A já o "popularitu" v určitých kruzích moc nestojím. Jestli chápete... Né, že by šlo o život, ale proč si přidělávat zbytečně starosti. Od toho máme média.


Luzz
09. 11. 2020
Dát tip

takže to vážně bude příběh z prostředí nějaké nadnárodní firmy? žádný mimozemšťani?


Opět děkuji za kritiku. Připadá mi dost objektivní. Luzz. Nebylo to scestné. V zásadě jste se i trefila. Jen autor to psal hodně spontáně. Na dalším "článku" si dám více záležet... 


Luzz
08. 11. 2020
Dát tip Paul Freeman

vzhledem k názvu "kontraktor" jsem četla celej první odstavec jako nějakou metaforu na práci dejme tomu programátora... a vlastně mi to přišlo i jako docela vtipný... při dalším čtení jsem bohužel zjsitila, že moje interpretace byla naprosto zcestná. sklouzo to do nějakého úvodu ke sci-fi příběhu o hrdinovi, co má volit mezi horším a ještě horším řešením.


Děkuji. Jsem tu nový. Tak trochu bloudím. Je to sci-fi. Špatně jsem to zařadil. 

Opravím. Jen ty opravy mi trvají dýl než samotné psaní. Je to aspoň čtivé? 


Omlouvám se za překlepy... 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru