Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nová Partonyma Cesty ticha: Války, mosty, demolice - ebook zdarma ke čtení

25. 11. 2020
1
2
432
Autor
sharik

Druhá letošní Partonyma je venku! Tentokrát se naši autoři vydávají po cestách ticha, přestože právě ty paradoxně často bouří a rachotí. Přispěvatelé tak zkoumají nejen ticho, ale i války a demolice, nebo se vydávají přes mosty, ať už padlé či spojující. 

V nové Partonymě naleznete osm básnických příspěvků, devět povídek, dva rozhovory (jeden s žijící legendou české literatury Jiřím Kratochvilem a druhý se vzácným hostem, australsko-kyperskou básnířkou Koraly Dimitriadis), čtyři příspěvky na poli esejů a literární teorie a na závěr trojici minifejetonů Petra Posledního.

Jak je již tradicí, setkávají se na našich stránkách začínající autoři s literárními stálicemi české scény. Ty druhé tentokrát reprezentují básník Jan Těsnohlídek ml. nebo prozaik Jiří Kratochvil, ale i mnozí další.

V posledních číslech se také stalo zvykem našim čtenářům přinášet zahraniční autory, v Čechách dříve nepublikované. Tentokrát naše pozvání přijal výrazný hlas australské poezie – básnířka a aktivistka Koraly Dimitriadis, jejíž verše exkluzivně přeložil Aleš Misař. O skvělou obálku se nám tentokrát postaral výtvarník z domácích Pardubic – Martin Došek.

A koho na stránkách nového čísla najdete dále? Nahlédněte do (abecedního) seznamu autorů: Koraly Dimitriadis, Martin Došek, Jitka Fialová, Václav Franc, Martin Friedrich, Gabriela Grznárová, Tomáš Jireček, Eliška Kohlíčková, Marek Kolařík, Pavla Koucká, Jiří Kratochvil, Antonín Mazáč, Aleš Misař, Alžběta Johanka Petrová, Robert Pfeiler, Petr Poslední, Jan Sviták, Jan Těsnohlídek ml., Jana Vaněčková, František Všetička.

A nyní už si udělejte pohodlí a dejte se do čtení. Přejeme příjemný zážitek!

Číst můžete zde nebo tady.

 

 


2 názory

atkij
28. 11. 2020
Dát tip sharik

Těším se na výtisk:)


Gora
25. 11. 2020
Dát tip sharik, atkij

Díky,  rozhodně stojí za čtení i prohlédnutí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru