Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Okamziky

13. 05. 2002
8
0
2268
Autor
tloudev

diakritika :-(

Mam to zmaknuty. Naprosto pod kontrolou. Nikdo mi na to nemuze nic rict, pac je to moje vec, ale samozrejme ze se otevrene kritice postavim tvari v tvar. Muzete me nesnaset, muzete mnou opovrhovat, ale to je asi tak jediny co muzete delat, jelkoz veci proste zmenite jen tehdy, pokud mate prilezitost, a tu vam nedam. Nekolik let rizeneho sebeniceni se chyli ke svemu vrcholu.

Cely to zacalo dost nevine, kdyz jsem si jako pomerne jeste mladej kluk uvedomil co se tady na tom svete ode me chce. Na tomhle zjisteni neni zdaleka nejhorsi, ze na vas vsichni kladou naroky. Rodice, znami, znami znamejch a rodice rodicu, kazdej ode me neco chtel a ocekaval. Pro jedny byly dulezity vysledky zavodu v pohybu z mista A pres misto B do mista C v co nejkratsim case, pro jiny bylo zase dulezity mit papir na sezrany moudro, dokonce se nasli i taci, kteri zcela proti predpokladum ocekavali ze se nekde v tichosti podrezu nebo se vyflakam v aute, jako se to stalo sousedovic klukovi. Jenze ja ted vsechny zklamu, ponevads jsem uz tehdy zjistil ze nejhorsi co od vas svet ocekava, kdyz si odmyslite vsechny tyhle malicherny prozitky, takovy ty maly radosti kazdodenniho zivota - jak s oblibou rika moje matka - no proste jediny co se od vas ocekava na tomhle svete je zit z bodu A - to jest narozeni - do bodu B, coz je samosebou smrt, zubata, pepka, ende, slus. A to pokud mozno jeste zasadit strom, postavit dum a zplodit syna. Pekne dekuju, hezky nalajnovany.

A ja ted musim vsechny zklamat. Objevil jsem totiz cestu k vecnymu zivotu. Ne, nehrabe mi, nedal jsem se na viru, nemyslim posmrtnej zivot, takovej ten za tim velkym B. Myslim samozrejme vecnej zivot jako ZIVOT. Protoze kazda usecka, i casova ma sice dva krajni body, ale kolik se mezi ne vejde okamziku? Aha? Fenomen smrti lze zkratka oddalovat nekonecnosti okamziku. Jo, lidi na to sice prisli davno, aspon mam ten pocit. Je to jako kdyz objevite na zacatku tretiho tisicileti ameriku. Kdyz se ale podivam kolem sebe, vidim ty pusty telesny schranky, pro ktery je cas jen od toho aby meli soupere, svyho vlastniho soupere v behu do bodu B, soupere kterej je dost tvrdej aby poznali svy vlastni zaskobrtnuti.

Pluju v case. Vznasim se v okamziku pritomnosti. Jsou lidi, kteri se ridej takovou tou zvlastni vetou, ze minulost byla, tudiz neni, pritomnost se prave stava minulosti a budoucnost teprve bude. Nikdo nevi, jak daleko je od svyho bodu B. Jenze tady je takova mala finta. Pritomnost se nestava minulosti. Pritomnost JE. Trva. Kazdej okamzik muze trvat nekonecne dlouho, i kdyby to ve skutecnosti trvalo sotva tisicinu nejmensi meritelne jednotky - nakonec kdo vi jestli ona usecka AB neni ve skutecnosti jen na urcitou dobu natazenym bodem?

Vsechny jsem zklamal, stal jsem se existencionalni nulou, ktera uctiva krasu okamziku. Orgasmus forever!

Semeno
20. 01. 2004
Dát tip
Ty seš pako, moje neni tak uvolněný. Na hovno, sem dneska, ..dopr.

ch_34
11. 01. 2004
Dát tip
abych se přiznal, četl jsem to pod vlivem Semenina/(ých) Okamžiku/(ů)... čekal jsem víc... úvaha každého asi...stejný závěry, stejný cíle, stejně nic.... jen někdo se z toho zblázní... Semeno, ty se mi líbíš víc. houmlesi, myslím, že kirkovův návod by tu nefungoval; Semínko by si Čtyřlístek nikdy nekoupilo (aspoň z těhlech důvodů).

Semeno
29. 07. 2002
Dát tip
Orgasmus forever! Akorát by to htělo návod! Hezky se to řekne, ale těžko koná.

houmles
29. 07. 2002
Dát tip
Semenaci jeden navod tady mas od Kirkova :-)

kirkov
05. 06. 2002
Dát tip
tohle číst nebudu je to na mě moc dlouhý...du si koupit čtyřlístek a v klidu si u něj vyhonim

Norek
24. 05. 2002
Dát tip
tak todle je teda opravdickej nÁŘEZ *****************************************

vero
15. 05. 2002
Dát tip
* :o)

Taky mám zapařený moudí!

Armand
13. 05. 2002
Dát tip
:)

tloudev
13. 05. 2002
Dát tip
Nevykej mi, nepili jsme spolu pivo!

*

Deltex
13. 05. 2002
Dát tip
*!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru