Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Harpyje

02. 12. 2020
20
12
719

Harpyje

 

útes nádražní restaurace

trus terejů a kormoránů

peřnatých, věkovitých

mužů

 

o kus dál

harpyje halí maso

do provlhlého sáčku

 

vteřina předtím

než dvě rozpraskané

neúprosné ruce

trhnutím

 

spustí

pronikavou píseň

 

sirén


12 názorů

elína m.
08. 12. 2020
Dát tip

To já jsem poctěná, že jsi to přijal tak vstřícně. Ne každý je totiž takový a já jsem ráda, že jsem se v tobě nespletla.


elina m.: Děkuju, jsem poctěn. Opravdu. Dám si tě večer za odměnu. Až budu mít klid po práci. Ještě jednou díky a krásný den. T.


elína m.
08. 12. 2020
Dát tip

Predragu,

první sloka z téhle tvé básně mě inspirovala natolik, že jsem na jejím základě napsala text Krčma. Chtěla jsem ho dát do Arény, ale nezobrazilo se to tam, tak si to přečti aspoň ty, protože je to vlastně pro tebe.


elína m.
06. 12. 2020
Dát tip Predrag_Tomič

Na mně působí hlavně ta první sloka. Vyvolává ve mně představu malého ostrůvku uprostřed oceánu, vlastně jen holé černé skály potřísněné bílým ptačím trusem a obtěžkané hrozny ptačích těl. Znám různá míste ve městech plných beznaděje, kde krčmy opravdu připomínají takovéhle ostrůvky.


Umbratica: Děkuju. Je možné, že z Tebe temné naladění už vyprchalo. Sám pozoruju, že jak se člověk věkem mění, proměňují se i témata, která mu to jeho nitro přináší na povrch. Třeba je groteskno něco, co teď potřebuješ. A ostatně takový Hieronymus Bosch je groteska - a dosti temná. Tak třeba se ještě k temnotě propíšeš obloukem zpátky. Pěkný večer. T.


Umbratica
03. 12. 2020
Dát tip

Tahle báseň má velmi temnou atmosféru, pro mne inspirativní. Kdysi se mi taky dařilo psát "temným způsobem". Nyní se všechny obrazy, které maluji, rychle proměňují v grotesku. Možná je to tím, že jsem pořád "na trhu" a začala jsem už myslet jako trhovkyně.

Ve skutečnosti je harpyje pralesní velmi podivný jihoamerický dravec. Jako jediný orel s velkým rozpětím křídel loví ze zálohy, číhá ve větvích velkých stromů a je schopen bleskově prokličkovat větvemi. Loví hlavně ptáky a opice.      Tip. 


Gora: Děkuju:)


Gora
02. 12. 2020
Dát tip Predrag_Tomič

Naši psi v poledne málem dostali psotník:-)

Dobré!


B.Ezejmenij
02. 12. 2020
Dát tip Predrag_Tomič

Dnes jsem si všiml, że je to v G


Taky to naší vsí prošlo. Repráky praskaly, jako kdyby se mrazem lámal stožár:)


atkij
02. 12. 2020
Dát tip Predrag_Tomič

Ano - první středa v měsíci. Dobré načasování...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru